Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Emcelli Mahallesi'nde üzüm yetiştiriciliği yapan Dursun Korkmaz, 8 dekarlık Michael Pararara çekirdekli üzüm bağını sökerek yeni bir dikim için çalışmalara başladı. Bu değişikliğin sebepleri arasında verim düşüklüğü ve satış zorlukları yer alıyor. Korkmaz, Thompson çekirdeksiz üzüm dikmeyi hedefliyor.
Korkmaz, yaptığı açıklamada, "Sekiz dekarlık Michael Pararara çekirdekli üzümüm vardı. Üzüm güzel olmasına rağmen verimi düşük, ayrıca satışta da fazla talep görmüyor. Bu nedenle yerine çekirdeksiz Thompson üzümü dikmeye karar verdim. Dikeceğim bu üzüm çeşidi özellikle Avrupa ülkelerinde oldukça aranan bir tür" dedi.
Bölgedeki diğer üreticilerin de benzer yenilikler yaptığını belirten Korkmaz, yeni üzüm çeşidiyle hem verimi artırmayı hem de ihracata yönelik daha kazançlı bir üretim yapmayı amaçladığını ifade etti. Bu yönüyle Korkmaz, tarımda rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.