Vahap Seçer CHP Mezitli Kongresinde Konuştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mezitli İlçe Olağanüstü Kongresi’nde önemli mesajlar verdi.

01 Temmuz 2019 Pazartesi, 13:41
G: 01.07.2019 - 13:49
Vahap Seçer CHP Mezitli Kongresinde Konuştu
-

Parti örgütlerinin görevleri ile Belediye Başkanlarının görevlerinin ayrı olduğunu, kimsenin birbirinin işine karışmadan, kuvvetler ayrılığı ilkesi çerçevesinde hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan Seçer, “Herkes kendi işi yapsın. Ben belediye başkanlığımı, örgütler örgüt işlerini yapmak zorunda. Birbirimizden kuvvetler ayrılığı ile ayrılmamız lazım. Kuvvetler birliği olursa diktatorya olur. Türkiye’de olduğu gibi. Onun için herkes yoluna” dedi.
CHP’nin örgütsel disipline önem veren bir parti olduğunu dile getiren Seçer, “Partinin içini karıştırmak, bu partiyi aşağı çekmek isteyenler, bu başarımızdan içi yananlar, fesatlık içerisinde olanlar ayağını denk alsın, bu partinin üzerinden elini çeksin. Partinin başarısına gölge düşürmek, bu partiyi zayıflatma içerisinde olmak sadece Cumhuriyet Halk Partisi’ne zarar vermez. Bu ülkeye de zarar verir” ifadelerini kullandı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mezitli İlçe 1. Olağanüstü Kongresi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Parti örgütleri ile Belediye Başkanlarının görevlerinin birbirinden ayrı olduğunu, herkesin kuvvetler ayrılığı ilkesi çerçevesinde hareket etmesinin önemini vurgulayan Seçer, “Herkes kendi işi yapsın. Ben belediye başkanlığımı, örgütler örgüt işlerini yapmak zorunda. Belediyede bir kişi siyaset yapar, belediyeyi bir kişi yönetir. O da belediye başkanı. İlçe teşkilatında, il teşkilatında örgütleri yönetenler başkanlarıdır. Birbirimizden kuvvetler ayrılığı ile ayrılmamız lazım. Kuvvetler birliği olursa diktatorya olur. Türkiye’de olduğu gibi. Onun için herkes yoluna” dedi.
“31 Mart’ta Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye siyasetinde destan yazmıştır”
Mezitli’deki Salon Al Bella’da yapılan CHP Mezitli İlçe 1. Olağanüstü Kongresi’ne, CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Ali Mahir Başarır, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Parti Meclisi Üyesi Fatma Günel, önceki dönem milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu ve Ali Rıza Öztürk, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay de katıldı.
Başkan Seçer, kongrede yaptığı konuşmada 5 yıl aradan sonra değişime ve çağdaşlığa inanan, devrimci bir belediye başkanının Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmesinin güzelliğinden söz ederek, “Ne mutlu ki bugünleri de gördük. 5 yıl aradan sonra tekrar Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmek, Mersin’e hizmet etmek, bizim gibi çağdaş, Atatürkçü, devrimci bir belediye başkanına nasip oldu. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin Türkiye siyasetinde bir destan yazdığını ifade eden Seçer, şöyle devam etti:
“Biz bugüne kadar nasıl beraber başardıysak artık hedefimiz genel iktidar. Bunu da hep beraber başaracağız. 31 Mart Türkiye için önemli bir dönüm noktası. Her şeyin artık eskisi gibi olmayacağının işaret fişeğinin atıldığı bir gün. Cumhuriyet Halk Partisi, başta Sayın Genel Başkanı, partinin üst kademe yöneticileri ve bütün örgütleriyle takdire şayan bir dönem geçirdi. Partimizin başarısıyla, parti genel başkanımızın başarısıyla, arkadaşlarımızın, yoldaşlarımızın gayreti sonucu elde edilen başarılarla övünç duyalım. Amasız, fakatsız, lakinsiz, muazzam bir strateji ve muazzam bir emekle, çalışmayla, gayretle, el ve gönül birliğiyle 31 Mart’ta Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye siyasetinde destan yazmıştır.”
“Kazandığımız başarıyı taçlandırmanın yolu bundan sonra yapacağımız hizmetler”
CHP’nin toplam 11 büyükşehirde yönetimde olduğunu ve bu illerde yaşayan nüfusun Türkiye nüfusunun yüzde 50’sini oluşturduğunu kaydeden Seçer, kazanılan başarının yapılan hizmetler ile taçlandırılacağından bahsetti. Seçer, “Artık konuşma zamanı değildir. Zafer, başarı sarhoşluğuna kapılıp, rehavete girme dönemi değildir. Aksine, bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda sarf ettiğimiz emeğin iki katını harcayarak, üç katını, beş katını harcayarak, enerjimizin sonuna kadar, alın terimizin son damlasına kadar bu memlekete hizmet etmek için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam etmek zorundayız. 31 Mart seçim sonuçları Türk milletinin CHP’ye yüklediği önemli bir misyonun günüdür. Birçok ilde, birçok büyükşehirde, birçok ilçede CHP’den belediye başkanı seçilen başkanlar her iki kişiden birinin oyunu alarak belediye başkanı olmuştur. Partimizin Türkiye genelindeki oy oranına baktığınız zaman bize bugüne kadar destek olan seçmenlerin yaklaşık olarak iki katının desteğini alarak başkan seçildik. Bu önemli bir mesajdır. Bu mesajı görmek zorundayız. CHP’liler olarak kendi dar kalıplarımız içinde, kendi dar kadrolarımız içinde belirli klişeler ve söylemlerle artık siyaset yapma zamanı bitmiştir. Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güneye, Kürt’üyle, Türk’üyle, Çerkez’iyle bütün etnik yapıları kucaklayacak, bütün inanç gruplarını kucaklayacak, zengini, fakiri, fabrikatörü, işçiyi, çiftçiyi, sokaktaki dilenciyi kucaklayacak söylemler içerisinde olmamız lazım. 31 Mart bize bunun işaretini vermiştir” dedi.
“Kendimizi güncellemek, çağa ayak uydurmak zorundayız”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ARGE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel’e parti programının revize edilmesi konusunda bir talimat verdiğini anımsatan Seçer, “Bu önemli bir gelişmedir. Değişmeyen tek şey değişimdir. Değişmek zorundayız, kendimizi güncellemek zorundayız, çağa ayak uydurmak zorundayız. Türkiye’nin değişen siyasetine ayak uydurmak zorundayız. Bunu da yapacak ferasetteyiz. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Türkiye’nin en saygın kadroları CHP’dedir. Türkiye’nin en birikimli, en vatansever, en çalışkan kadroları CHP bünyesindedir. Önemli olan bu potansiyeli açığa çıkarmaktır. 31 Mart seçimleri bir sonuçtur. 31 Mart seçimleri sadece o seçimlere yönelik CHP’nin uygulamalarının, verdiği kararların, adayların iyi seçilmesinin bir gerçeği değildir. Uzun süredir CHP’de süregelen değişimin sonucudur. Bunu görmek zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisi dün de çalıştı, önceki gün de çalıştı, bugün de çalışıyor. Ama sonuç almada gecikiyorduk. Şartlar, koşullar el verdi. Avantajları iyi kullandık. Dönemi iyi kullandık. Çok çalıştık. Birliğin, beraberliğin ne neticeler vereceğinin farkına vardık” diye konuştu.
“Halkın umudunu kıramayız”
Halkın belediye başkanlarından beklentilerinin yüksek olduğunu dile getiren ve bu beklentilerin kendisini endişeye düşürmediğinin vurgusunu yapan Seçer, şöyle devam etti:
“Bu birikimde, bu ferasette, bu zekada, bu liyakatte, bu çalışkanlıkta kadrolarımız var. Sokağın desteği CHP’li belediye başkalarına tamdır. Bütün illerde bunu görüyoruz. Mersin’de bunu görüyoruz. Belediye Başkaları olarak sokağa çıktığımız zaman vatandaşın yüzü gülüyor. Toplumda böyle bir hava hakim. Bunu boşa çıkarmayalım. Bu havaya sahip olalım. Bunu daha da tahkim edelim. İnsanlar bizden beklenti içerisinde. Temiz bir sokak istiyor. Temiz bir çevre istiyor, müzik istiyor, sanat istiyor, barış istiyor, kardeşlik istiyor, gelir dağılımında adaletsizlik olmasın diyor. Biri aç yatarken bir diğeri tok yatmaktan rahatsızlık duysun diyor. Çocuğuna iş istiyor, torununa, kardeşine aş istiyor. Biz bu beklentilere cevap vermek zorundayız. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve geldiğim 3 aydan bu yana ağzımdan tek bir cümle ‘çaresiziz, öldük, bittik, belediyemizin borcu var, enkaz devraldık’ diye bir laf çıkmamıştır. Bunu duyanınız oldu mu? Duyamazsınız. Halkın bu umudunu kıramayız. Bu makamlar şikâyet etme makamları değildir. Sorun çözme makamlarıdır” dedi.
“Yenişehir ve Mezitli bizim amiral gemilerimizdir”
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin mali ve idari bir kriz içerisinde olduğundan ve bu krizleri de en kısa sürede aşabilecek bir belediye başkanı ile yönetildiğinden söz eden Seçer, “Sokakta yürürken başınız dik gezin. Yenişehir ve Mezitli Belediyeleri bizim önemli örneklerimizdir. Görev değişikliği de olsa biri gidip diğeri de gelse oralar bizim amiral gemilerimizdir. Orada geçmişten bugüne görev yapmış, emek sarf etmiş, alın teri dökmüş belediye başkanlarımıza şükranlarımızı gönderiyorum. Parti içerisinde davadaşlık ahde vefa işidir” diye konuştu.
“Fesatlık içerisinde olanlar ayağını denk alsın”
Yerel seçimlerde CHP’li belediye başkan adaylarına oy veren vatandaşların pişmanlık duymayarak, sokakta başları dik bir şekilde gezeceklerini vurgulayan Seçer, şunları söyledi:
“Çok çalışan belediye başkanlarınız olacak. Kimse kendi keyfine kalmayacak. Sizler denetleyeceksiniz. Bu partinin örgütsel bir disiplini var. Parti disiplini var. Daha önce sıkıntılar vardı. Seçimlerde arzu ettiğimiz başarıyı alamıyorduk. Ama şimdi şartlar ve durumlar değişti. Parti içi disiplin farklı işleyebilir. Artık bir başarı var. Yöneticilerde bunun verdiği bir özgüven var. Onun için bu partinin içini karıştırmak, bu partiyi aşağı çekmek isteyenler, bu başarımızdan içi yananlar, fesatlık içerisinde olanlar ayağını denk alsın bu partinin üzerinden elini çeksin. Bu partinin başarısına gölge düşürmek, bu partiyi zayıflatmalar içerisinde olmak sadece CHP’ye zarar vermez. Bu ülkeye de zarar verir. 31 Mart’ı iyi okuyalım. Hep 89 sendromu ile örtüştürüyorlar. 89’daki yaşadığımız sıkıntıları yaşamayalım. Ben nokta kadar böyle bir ihtimal görmüyorum. O dönemin şartları, koşulları, aktörleri farklı idi, bu dönemin şartları, koşulları, aktörleri farklı. Biz aklı başında insanlarız, geçmişten ders çıkaran ve geçmiş tecrübelerle geleceğimizi aydınlatan siyasi kadrolarız. Eski hataları yapma şansımız yoktur.”
“Büyükşehir Belediye Meclisi’nde matematiksel olarak çoğunlukları olmadığını fakat, Meclis’in ortak ruhunun Mersin’e hizmet olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Matematiksel olarak sorun yaşıyoruz. Ama merak etmeyin o meclisin ruhu, Cumhur İttifakı’nın üyeleri, Halkların Demokratik Partisi’ne mensup belediye meclis üyeleri, İYİ Parti’ye ve Demokrat Parti’ye mensup meclis üyeleri ve partimizin belediye meclis üyelerinin ortak ruhunun Mersin’e hizmet olduğunun bilincindeyim. Ankara’nın esen sert siyasi rüzgârları büyükşehir meclislerine olumsuz olarak yansıdı. Biz de Mersin olarak bundan nasibimizi aldık. Ama inanıyorum ki Temmuz ayındaki ilk meclis toplantısında bugüne kadar belediyemizin hizmet yapmak amacıyla meclisten istediği borçlanma yetkisini meclisimiz kısa sürede bize verecektir. Buna canı gönülden inanıyorum” dedi.
“Ben belediye başkanlığımı yapayım, örgütler örgüt işlerini yapsın”
Belediye başkanlarının belediye işlerini, parti örgütlerinin ise parti işlerini yapmaları gerektiğini dile getiren Seçer, “Herkes kendi işini yapsın. Ben belediye başkanlığımı, örgütler örgüt işlerini yapmak zorunda. Belediyede bir kişi siyaset yapar, o da belediye başkanı. Belediye’yi bir kişi yönetir. O da belediye başkanı. İlçe teşkilatında, il teşkilatında örgütleri yönetenler başkanlarıdır. Başkanlar ne derse, ne şekilde hareket ederse, nasıl bir çalışma sistemi uygulamaya koyarsa onların dediği olur. Birbirimizden ayrılmamız lazım. Kuvvetler ayrılığı. Kuvvetler birliği olursa diktatorya olur. Türkiye’de olduğu gibi. Hem belediye başkanıyım, hem il başkanıyım, hem ilçe başkanıyım. Bu çok şık kaçmıyor. Eğer sizlerden aldığımız güçle sizlerden aldığımız destek ve oyla şu oturduğumuz makamların gücünü sizin kolunuzu bükmek için kullanırsak bu siyaseten ahlaksızlık olur. Bu doğru olmaz. Onun için herkes yoluna. Benim Büyükşehir Belediye Başkanlığım döneminde bu işe kimse tevessül etmesin. Benden engel görür, mücadele görür. Biz huzur istiyoruz, biz çalışmak istiyoruz. Biz egolarımızı tatmin değil, memlekete hizmet etmek istiyoruz. Bunun için varız” diye konuştu.
Başkan Seçer’in konuşması sık sık alkışlar ve sloganlar ile kesildi ve Seçer konuşmasının sonunda, seçim öncesinde sözünü verdiği ve ilk 100 günde hayata geçireceğim dediği hizmetlerini anlatarak, “Yaptığımız ve yapacağımız icraatlar saymakla bitmez” dedi.
CHP Mezitli İlçe Başkanlığı için Ahmet Aslan, Mehmet Yıldız ve Ahmet Serkan Tuncer’in yarıştığı kongreyi 208 oy ile Ahmet Serkan Tuncer kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor