Vahap Seçer, "Gönüllerin İttifakını, Aklın İttifakını Sandıkta Kuracağız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer,  Demirtaş Mahallesi’nde ve Güneş Mahallesi’nde coşkulu kalabalıklara seslendi, Alsancak’ta yüzlerce kişinin katılımıyla seçim bürosunun açılışını yaptı.

04 Mart 2019 Pazartesi, 17:52
G: 04.03.2019 - 18:02
Vahap Seçer, "Gönüllerin İttifakını, Aklın İttifakını Sandıkta Kuracağız"
-

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Türkiye’de siyasetin aritmetiğinin değiştiğini belirterek, “Ak Parti ve MHP seçimi tek başlarına alabilecek güçleri olsaydı ittifak yaparlar mıydı? Biz at pazarlığı yapmıyoruz. Bizim farkımız bu. Sen şunu alacaksın, ben bunu alacağım. Sen şu kadar belediye alacaksın, ben bunu alacağım demiyoruz. Biz gönüllerin ittifakını, aklın ittifakını sandıkta bütün Mersinlilerle yapacağız” dedi. Vahap Seçer, “Onlar istedikleri kadar bize terörist desinler biz inadına kardeşlik türküleri söylemeye devam edeceğiz. Siz onların laflarına bakmayın. Allah akıl fikir versin. Dengeyi kaybetmişler. Allah kimseyi onların durumuna düşürümesin. Allah onları ıslah etsin, ıslah etsin” ifadelerini kullandı.
Vahap Seçer, Demirtaş’ta gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, “Yarın seçim olsa açık ara alırız. Bu öyle duygusal bir söylem değil. Anketler var elimizde. Gelişen olaylar var. Bunlar önemli. Ne yaptığımızı biliyoruz, ne ettiğimizi biliyoruz. Anlattıklarımızla da, söylemlerimizle de, projelerimizle de sahada biz varız. Vatandaşlarımızın da, büyük bir kitlenin desteğini aldık” dedi.
‘AK PARTİLİ KARDEŞİM DE, HDP’Lİ KARDEŞİM DE BANA OY VERECEK’
Bu süreçte partili partisiz geniş bir kesimden destek aldıklarını ifade eden Vahap Seçer, “Bunun bir parti meselesi olmadığını, memleket meselesi olduğunu vatandaş da gördü. HDP seçmeni kardeşlerim bizlere oy verecek. Bizim demokrat olduğumuzu, ayrım yapmadığımızı gördüler. Ak Partili kardeşlerim bize oy verecek. Diyorlar ki ‘Ankara’yı, İstanbul’u almak için Mersin’i nasıl feda ederler? Böyle demokrasi mi olur, böyle milli irade mi olur’ diyorlar. İyi Partili kardeşlerim de diyor ki ‘bize oynanan bu oyunun hesabı sandıkta sorulur. Siz Mersin demokrasisine entrikalarla, ayak oyunlarıyla yön vermeye mi çalışıyorsunuz. Biz size 31 Mart’ta dersinizi vereceğiz’ diyorlar” ifadelerini kullandı.
‘BELEDİYELER İÇİN AT PAZARLIĞI YAPMIYORUZ’
Türkiye’de siyasetin aritmetiğinin değiştiğini vurgulayan Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüzde 51 oy alan cumhurbaşkanı oluyor. Bizim partimizin yüzde 25 oyu yetmiyor. Ak Parti’nin, MHP’nin de oyunun da tek başına kıymeti yok. Tek başlarına seçimi alabilecek güçte olsalardı ittifak yaparlar mıydı? Biz at pazarlığı yapmıyoruz. Bizim farkımız bu. Sen şunu alacaksın, ben bunu alacağım. Sen şu kadar belediye alacaksın, ben bunu alacağım demiyoruz. Biz gönüllerin ittifakını, aklın ittifakını sandıkta bütün Mersinlilerle yapacağız. Bu milletin aklına, ferasetine inanıyorum. Sandıklardan sürprizler çıkacak ve birileri kendine çeki düzen verecek. Siyasette halkla inatlaşma olmaz. İnatlaşırsanız sonunda keser döner, sap döner, hesap döner, halk da sizi sandığa gömer.”
‘ALLAH ONLARI ISLAH ETSİN’
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Güneş Mahallesi’nde de halka hitap etti. Vahap Seçer, “Tarımın, turizmin gelişeceği zengin Mersin’de fakirlik kol geziyor. Mersin zengin ama fakirlikte de Türkiye’de üçüncü sırada. Bu açığı kapatacağız. Yatırımcı belediye başkanlığı yapacağız. Bize yatırım gelsin. Ama istihdam sağlayan yatırım gelsin. Turizm yatırımı gelsin, turist gelsin, kente hareket gelsin. Bunu istemez miyiz? İşçinin yanında olan, alın terinin yanında olan, üretimin yanında olan bir belediye başkanı olacağım” dedi.
Vahap Seçer’in konuşması sırasında bir vatandaş, “Buraya altın da dökseler kıymeti yoktur. Bize terörist demesinler. Bu bizi incitir” diye bağırdı.
Vatandaşın sözlerini toplantıdaki diğer vatandaşlara aktaran Vahap Seçer, şunları söyledi: “Bakın bu arkadaşımız ne diyor? Bize terörist denmesi bizi incitir diyor. Bu tuzaklara düşmeyelim. Bu konulara girmek, onların değirmenine su taşımak istemiyorum. Benim gündemim yalan dolan değil. Benim gündemim algı yönetimi değil. Onlar istedikleri kadar bize terörist desinler biz inadına kardeşlik türküleri söylemeye devam edeceğiz. Siz onların laflarına bakmayın. Allah fikir versin. Dengeyi kaybetmişler. Allah kimseyi onların durumuna düşürümesin. Allah onları ıslah etsin, ıslah etsin. Türkiye’de kardeşlik rüzgarları estirmemiz lazım. Ben hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi mezhepten hangi meşrepten olursa olsun, hangi mahallenin çocuğu olursa olsun oy istiyorum, oy istiyorum, oy istiyorum. Onların inadına istiyorum. Onların bize söyledikleri, bize yaptıkları yakıştırmalar bir kulağımızdan girer öbür kulağımdan jet hızıyla çıkar. Geçin bunları derim olur biter. Kökenimiz neresi olursa olsun hepimiz Mersinliyiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.”
‘ASIL BÖLÜCÜLER İNSANLARA TERÖRİST DİYENLER’
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, kentte faaliyet yürüten taksici esnafıyla da kahvaltıda buluştu. Bazı odaların, toplantıyı engellemek için taksicilere toplu SMS atmasına rağmen toplantıya yaklaşık 200 taksici katıldı. Vahap Seçer, toplantının yapıldığı yere makam aracıyla değil, taksiyle gitti. Seçer’i taksinin ön koltuğundan inerken gören taksiciler alkışlarla karşıladı.
Mersin’de bazı siyasetçilerin, halkın farklılıklarını kullanarak oy devşirmeye çalıştığını ifade eden Vahap Seçer, “Biz herkesi kucaklayacağız diyoruz, onlar insanları memleketine, diline, etnik kökenine, mezhebine göre ayırıyor. Asıl bölücü onlar. İnsanları şuralı buralı diye ayıran, insanları terörist terörist olmayan diye ayrıştıranlar asıl bölücüler” dedi.
Vahap Seçer, ''Gönüllerin İttifakını, Aklın İttifakını Sandıkta Kuracağız''
Vahap Seçer, ''Gönüllerin İttifakını, Aklın İttifakını Sandıkta Kuracağız''
Vahap Seçer, ''Gönüllerin İttifakını, Aklın İttifakını Sandıkta Kuracağız''
Vahap Seçer, ''Gönüllerin İttifakını, Aklın İttifakını Sandıkta Kuracağız''
Vahap Seçer, ''Gönüllerin İttifakını, Aklın İttifakını Sandıkta Kuracağız''
Vahap Seçer, ''Gönüllerin İttifakını, Aklın İttifakını Sandıkta Kuracağız''

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”