Vali Su, Gözlükule Höyükleri İle Soli Pompeiopolis Antik Limanını Ziyaret Ederek İncelemelerde Bulundu

Vali Ali İhsan Su,medeniyetler beşiği Mersinimizin tarihe tanıklık etmiş yerleşim yerlerinden 'Yumuktepe Höyüğü’, 'Soli Pompeiopolis Antik Limanı' ve 'Tarsus Gözlükule Höyüğü' kazı alanları ile 'Gözlükule Araştırma Merkezi'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

18 Temmuz 2018 Çarşamba, 20:02
Vali Su, Gözlükule Höyükleri İle Soli Pompeiopolis Antik Limanını Ziyaret Ederek İncelemelerde Bulundu
-

İnceleme programına ilk olarak 9.000 yıl öncesinden günümüze kadar kesintisiz olarak yerleşildiği tespit edilen ve bulunduğu mahalleye ismini veren 'Yumuktepe Höyüğü’nü ziyaret eden Vali Ali İhsan Su'ya, bugünkü ziyaretleri sırasında İl Jandarma Komutanı Yusuf Ziyaeddin Cavlak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Turabi Aktürk de eşlik etti.
Vali Ali İhsan Su, 'Yumuktepe Höyüğü’nün tarihi ve bu bölgede yaşanan geçmişi gün yüzüne çıkarmak üzere yürütülen ve yürütülmesi planlanan çalışmalar hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Aktürk ve Mersin Müze Müdür Vekili Mustafa Ergün’den bilgi aldıktan sonra, Mezitli’deki 'Soli Pompeiopolis Antik Limanı ‘Sütunlu Cadde’ kazı alanına geçti.
Roma dönemine ait önemli limanlardan biri olduğu tespit edilen Soli Pompeiopolis Antik Limanı kazı alanını gezerek, tarihi kalıntıları yerinde inceleyen Vali Ali İhsan Su, burada yürütülen rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalışmaları hakkında, kazı çalışmalarının başında bulunan Prof. Dr. Remzi Yağcı’dan bilgi aldı.
İncelemelerinin ardından, Soli Pompeiopolis Kazı Evi’ne geçen Vali Ali İhsan Su, antik limana ait görsel çalışmalara ait görüntüleri izleyerek, önümüzdeki süreçte yürütülmesi planlanan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra, Tarsus Gözlükule Höyüğü ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etmek üzere buradan ayrıldı.
Tarsus’ta ilk olarak geçmişi yaklaşık yüz yıl öncesine dayanan bir çırçır fabrikasının, Kalkınma Bakanlığınca restore edilerek, arkeolojik araştırmalarla birlikte akademik çalışmaların yürütüldüğü bir merkeze dönüştürülen 'Gözlükule Araştırma Merkezi'ni ziyaret eden Vali Ali İhsan Su, kazılarda çıkarılan buluntuların saklandığı bölümleri gezerek, kazı çalışmaları ve kazı sonucunda çıkarılan eserlerle ilgili yetkililerden bilgi aldı.
Eserlerin depolandığı alanları bir bir gezerek, kazı başkanı Prof. Dr. Aslı Özyar'dan bilgi alan Vali Su, çıkarılan eserlerin incelenerek değerlendirildiğiofisleri de ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra bugünkü inceleme programını, 8. ve 9. yüzyıla tarihlenen Abbasi dönemine ait katmanların açığa çıkarıldığı 'Gözlükule Höyüğü' kazı alanında incelemelerde bulunarak noktaladı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti