Vali Su, Mersin Şehitliğini Ziyaret Etti

Mersin Valisi Ali İhsan Su, ‘18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü’ münasebetiyle Mersin Şehitliği’nde düzenlenen anma programına katıldı.

18 Mart 2021 Perşembe, 15:55
Vali Su, Mersin Şehitliğini Ziyaret Etti
-

Programa Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Fatih Tuncer ve il protokolü üyeleri katıldı.

Şehitlik Anıtına Mersin Valiliği, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği çelenklerinin sunulmasıyla başlayan tören; saygı duruşu ve akabinde İstiklâl Marşımızın okunması ve Vali Ali İhsan Su’nun şeref defterini imzalamasıyla devam eti.

Şehitlik defterini imzalayan Vali Su şu ifadeleri kullandı. “Aziz Şehitlerimiz, bin yıldır yurt edindiğimiz bu kutsal toprakların sonsuza kadar vatanımız olacağını canlarınız pahasına tüm dünyaya gösterdiniz. Tarihi boyunca bağımsız ve özgür yaşamış milletimizin bu karakterinden asla taviz vermeyeceğinin en büyük kanıtı oldunuz. Ay yıldızlı al bayrağımızı yurdumuzun dört bir yanında gururla dalgalanmaya devam edeceğinin en güçlü teminatı oldunuz. Şahadetleri ile dinin temeli olan mübarek ezanımızın sonsuza dek vatan semalarında yankılanacağının güvencesi oldunuz. Bu nedenle millet olarak sizlere büyük bir minnet duyuyor, sizin gibi kahramanlara sahip olduğumuz için büyük bir gurur duyuyoruz. Bu duygularla sizlerden ilham alarak, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde çalışmaya devam edecek, ülkemizi çok daha ileri seviyelere taşıyacak, fedakârlığınızı asla karşılıksız bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında Vali Su; “Bu yolda yürüttüğümüz çalışmalarda, bulunduğunuz makamdan yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor, bizlere rehberlik ederek güç veriyorsunuz. Bugün de yaptığınız bu büyük fedakârlığın idrakinde olduğumuzu, bizlere verdiğiniz gücün bilincinde olduğumuzu bir kez daha vurgulamak üzere huzurunuzdayız. Milletimizin gönlünde sonsuza dek yaşamaya devam edeceğinizin sözünü yineleyerek, siz aziz şehitlerimizi sonsuz şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.” dedi.

Vali Ali İhsan Su’nun şehitlerimizin kabirlerini ziyaret edip dua okuması, karanfil bırakıp şehit aileleri ve gazilerimizle yakından ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etmesi ile program sona erdi.


Vali Su, Mersin Şehitliğini Ziyaret Etti
Vali Su, Mersin Şehitliğini Ziyaret Etti
Vali Su, Mersin Şehitliğini Ziyaret Etti
Vali Su, Mersin Şehitliğini Ziyaret Etti
Vali Su, Mersin Şehitliğini Ziyaret Etti

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”