Vali Su: "Yayaların Güvenliği Bizim Kırmızı Çizgimiz"

Eş zamanlı olarak Tüm İllerde yapılan ‘Önce Yaya Uygulaması’ denetimleri kentimizde Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

31 Mart 2021 Çarşamba, 10:53
Vali Su: "Yayaların Güvenliği Bizim Kırmızı Çizgimiz"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
2021 yılı süresince trafik güvenliği konusunda yürütülecek faaliyetler ve destekleyici kampanyaların etkisini arttırmak, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer/zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla, tüm illerimizde eş zamanlı olarak yapılan ‘Önce Yaya Uygulaması’ denetimleri kentimizde Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
İnönü Bulvarı’nda gerçekleştirilen yaya geçidi denetimlerine Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İl Jandarma Komutanı Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Oğuz Bavbek, İl Emniyet Müdür Vekili Ömer Akpınar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Olcay Tok, il müdürleri ile oda başkanları ve öğrenciler katıldı.
İlk olarak bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma komutanlığı tarafından oluşturulan trafik stantlarını ziyaret eden Vali Ali İhsan Su, “30 Mart’ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” uygulaması kapsamında, Mersin Oteli önünde bulunan yaya geçidine kırmızı çizgi çekti.
Vali Su, daha sonra sürücülere, yaya ve okul geçitlerinde yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri konusunda uyarılarda bulundu. Programı takip eden basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ali İhsan Su, İçişleri Bakanlığımız koordinasyonunda tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de yaya güvenliğine yönelik 2019 yılından itibaren bir dizi kampanya ve çalışmaların sürdürülmeye devam ettiğini ifade etti.
Vali Su: “Yayaların Güvenliği Bizim Kırmızı Çizgimiz”
Yaya can güvenliğinin daha üst düzeyde sağlanabilmesi amacıyla 2018 yılında kanuni düzenlemeler de yapıldığına dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Vali Ali İhsan Su; “Trafikte yaya güvenliği çok önemli. Bu çerçevede özellikle trafik ışığı olmayan yaya geçitlerine bugün kırmızı çizgimizi çektik. Yani yayaların güvenliği bizim kırmızı çizgimiz. Özellikle okul önlerinde ve yaya geçitlerinde yayalara mutlaka öncelik verilmesini, sürücülerin bu konuda daha duyarlı davranarak yaya geçitlerine yaklaşırken mutlaka hızlarını azaltmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Vali Ali İhsan Su sözlerinin devamında; “Bugün bu farkındalığı arttırmak üzere tüm birimlerimizle başta ben olmak üzere ilçe kaymakamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, şoförler odamız ile beraber alandayız. İnanıyorum ki bu tür çalışmalarımız çok olumlu neticeler verdi, vermeye de devam edecek. Bu anlamda yaptığımız çalışmalar sonucunda ilimizde yayalarla ilgili olarak ölümlü trafik kazalarında bir önceki yıla göre 2020 yılında yüzde 17, yaralamalı trafik kazalarında ise %32 oranında azalma meydana geldi. İnanıyorum ki ‘yayalar kırmızı çizgimiz’ kampanyamız ile 2021 yılında da ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında daha fazla azalışı meydana getirmiş olacağız. Bu anlamda tüm sürücüleri bir kez daha bu kampanyaya destek vermeye, bu konuda bilinçli olmaya davet ediyor, kurallara uyan sürücülere de bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti