23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Antalya'da yapılan sembolik devir teslim töreninde, Hanım Ömer Çağıran İlkokulu öğrencisi Nazenin Karsavurdan, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in makamını temsili olarak devraldı. Törende, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 106. yıl dönümü kutlandı. Çocuk Vali Karsavurdan, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1920 yılında Meclis’in kuruluşunu ilan ederken milletine duyduğu güveni vurguladı.
Nazenin Karsavurdan, "Bugün Nisan ayının en güzel günü. Bu vatanı bize emanet edenlere karşı minnetimiz ve sorumluluğumuz büyüktür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde, dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının güçlenmesini temenni ediyorum. Tüm dünyaya, çocukların gözyaşı dökmediği, savaşların değil oyunların konuşulduğu bir gelecek için barış çağrımızı yineliyoruz" dedi.
Doğa Bilinci ve Gelecek
Yeni nesillerin çevre bilinciyle büyümesinin önemine değinen Karsavurdan, "Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Yeşil Vatan, Mavi Gelecek’ anlayışıyla, doğasını koruyan bireyler olarak geleceğe taşımaktayız. Doğayı korumanın aslında geleceğimizi korumak olduğunu biliyoruz. Biz Türk çocukları, üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz ve yarınlara güçlü bir Türkiye taşımak için azimle çalışacağız" şeklinde konuştu.
Teşekkür ve Anmalar
Antalya Valisi Hulusi Şahin’e de teşekkür eden Karsavurdan, "Valim, bu özel günde bizleri makamınızda ağırlayarak çok mutlu ettiniz. Antalya çocukları olarak çok şanslıyız. Bu güzel günü çocuklara armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun silah arkadaşlarını ve bağımsızlık için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmasının ardından Vali Hulusi Şahin, çocuk Vali Nazenin Karsavurdan’ı tebrik ederek, kendisine kitap seti ve kırtasiye malzemeleri hediye etti.
