Van Bahçesaray'da Çığ Riski Nedeniyle Yol Çalışmaları Durduruldu

Van'ın Bahçesaray ilçesine ulaşımı sağlayan yolda çığ riski nedeniyle yol açma çalışmaları geçici olarak durduruldu.

Van Bahçesaray'da Çığ Riski Nedeniyle Yol Çalışmaları Durduruldu
Van'ın Bahçesaray ilçesine ulaşımı sağlayan yolda çığ riski nedeniyle yol açma çalışmaları geçici olarak durduruldu.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde, kış koşullarının zorlu geçmesi nedeniyle başlatılan yol açma çalışmaları, son günlerde artan çığ tehlikesi sebebiyle askıya alındı. Yetkililer, yüksek kesimlerde biriken kar kütlelerinin kayma riski taşıdığını belirterek, ekiplerin can güvenliği için çalışmaların durdurulduğunu ifade etti. Bahçesaray yolunda kar kalınlığının yer yer 1 ila 3 metreye kadar ulaştığı bilgisi verildi. Hava şartlarının düzelmesi ve riskin azalmasının ardından, yol çalışmaları yeniden başlayacak. Ayrıca, önceki yıllarda AFAD koordinesinde oluşturulan "Çığ Tehlikesini Belirleme ve İzleme Komisyonu" üyeleri, bölgedeki riskli alanlarda ölçüm yaparak çığ tehlikesi olan yerleri belirliyor ve önlemler alıyor. Bu yıl da aynı ekip, bölgede çığ analiz çalışması yaparak çalışmaların devam edip etmeyeceğine karar verecek.

"Kar kalınlığı 3 metre 91 santim"

Kar yağışı ve çığ düşmesi nedeniyle 27 Aralık'ta ulaşıma kapanan Karabet Geçidi'nde kar kalınlığı 3 metre 91 santime ulaştı. Bahçesaraylılar, yolun kapalı olması nedeniyle Van'a ulaşmak için 250 kilometrelik mesafedeki Bitlis'in Hizan ilçesi üzerinden gitmek zorunda kalıyor.

"Kapanan 42 yerleşim yerinin yolundan 28'i ulaşıma açıldı"

Van'ın yüksek kesimlerinde, önceki gün etkili olan kar yağışı sonucunda 42 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Yapılan çalışmalar neticesinde 28 yerleşim yolu açılırken, kapalı olan Başkale'de 5, Gürpınar'da 9 olmak üzere toplam 14 yerleşim yerinin yolunun açılması için çalışmalar devam ediyor.

Van
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin