Van'ın Gevaş ilçesinde, yaz mevsiminin kavurucu sıcakları etkisini göstermeye başlarken, yüksek kesimlerde hala erimeyen kar, vatandaşlara haziran ayında kış eğlencesi sundu. Türkiye genelinde sıcak havalar etkili olurken, Gevaş'tan dikkat çeken görüntüler geldi. İlçenin çevresindeki yüksek dağların zirvelerine tırmanan bir grup vatandaş, kış mevsiminden kalma kar yığınlarıyla karşılaştı. Haziran ayında kar görmekten mutlu olan vatandaşlar, çocuklar gibi eğlenerek kartopu oynadı ve dik yamaçlardan kayarak adeta kış mevsimine selam durdu.
Doğal Kaynak Suyu İlgiyi Üstüne Çekiyor
Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Yanıkçay Mahallesi kırsalında, dağdan fışkıran doğal kaynak suyu, hem bölge halkının hem de doğa tutkunlarının ilgisini çekmekte. Dağın eteklerinden gürleyen ve kristal berraklığıyla dikkat çeken bu su, sıcak havalarda serinlemek isteyenler için popüler bir mekan haline geldi. Yüksek rakımlı bölgede bulunan bu doğal kaynak, çevresindeki yeşil alan ve eşsiz manzarasıyla göz kamaştırıcı bir görüntü sunuyor. Ziyaretçiler, dağdan fışkıran buz gibi suyun hem görselliği hem de serinliğiyle etkileyici olduğunu ifade ediyor. Özellikle yaz aylarında bu doğal kaynak suyu, fotoğraf meraklıları için vazgeçilmez bir durak haline geliyor. Mahalle sakinleri, yıllardır kesintisiz akan bu suyun bölgenin önemli doğal değerlerinden biri olduğunu vurguluyor. Doğal yapısını koruyan kaynak suyu ve çevresindeki manzara, Gevaş'ın gizli güzellikleri arasında yer alıyor ve bölgeyi ziyaret edenlere huzur dolu anlar yaşatıyor. Yanıkçay Mahallesi'ndeki bu doğal kaynak, Van'ın keşfedilmeyi bekleyen yerleri arasında dikkat çekiyor.
İki Mevsim Bir Arada Yaşanıyor
Zirvedeki muhteşem manzaranın ve karın tadını çıkaran doğa gezgini Muhammed Türken, "Haziran ayının ortalarına geldiğimizde bu bölge yaz mevsimini yaşıyor, diğer tarafta ise kar var. İki farklı mevsimi aynı anda deneyimleme fırsatına sahibiz. Eğer bu anı yaşamak istiyorsanız Gevaş'a gelin. Şu an Gevaş'ın Arpet, Türkçe adıyla Yanıkçay bölgesindeyiz. Doğası harika. Hemen ileride dağdan fışkıran su kaynağı var. Doya doya soğuk suyunuzu ve çayınızı içip keyifle dinlenebileceğiniz harika bir yer. Yürüyüş yapmak isteyenler için trekking ve yürüyüş için muazzam bir alan. Burayı mutlaka görmelisiniz. Karda kaymak, haziran ortasında herkesin yaşayabileceği bir şey değil. Çok keyifliydi, muhteşemdi" dedi.