Van İpekyolu'ndan Meryem Sakman, LGS Sınavında Türkiye Birincisi Oldu.

Van İpekyolu Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Meryem Sakman, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasına girdi.

Van İpekyolu'ndan Meryem Sakman, LGS Sınavında Türkiye Birincisi Oldu.
Van İpekyolu Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Meryem Sakman, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasına girdi.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın 2026 LGS sonuçlarını açıkladığı gün, Van'da önemli bir eğitim başarısı yaşandı. İpekyolu Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu'ndan Meryem Sakman, sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan elde etti ve Türkiye genelinde birinci olan öğrenciler arasında yer aldı.

Meryem Sakman’ın başarısı, hem okulunda hem de Van eğitim camiasında büyük bir sevinçle karşılandı. Disiplinli çalışma, etkili rehberlik hizmetleri ve aile desteği, bu büyük başarının temel taşları olarak değerlendirildi.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Türkiye birincisi Meryem Sakman ve ailesi tebrik edildi. Ayrıca, öğrencinin başarısında katkısı bulunan okul yöneticileri ve öğretmenlere de teşekkürler iletildi. Bu başarı, Van'da eğitim kalitesinin her geçen yıl daha da arttığını gösteren önemli bir işaret olarak vurgulandı.

İpekyolu Kaymakamı Tufan Bağır Gilan ve İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yeşilova, Meryem Sakman’ı tebrik ederek, gelecekteki başarılarının devamını diledi. Meryem’in lise eğitimi ve akademik kariyeri için iyi dileklerde bulunuldu.

Van
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin