Van Muradiye'de İnci Kefali Balığı Yumurtlamak İçin Göç Ediyor

Van Gölü'nde bulunan inci kefali balıkları, yumurtlamak için tatlı su yataklarına doğru muhteşem bir göç gerçekleştirmeye başladı.

Van Muradiye'de İnci Kefali Balığı Yumurtlamak İçin Göç Ediyor
Van Gölü'nde bulunan inci kefali balıkları, yumurtlamak için tatlı su yataklarına doğru muhteşem bir göç gerçekleştirmeye başladı.

Van Gölü'nde yaşayan endemik inci kefali balıkları, yumurtalarını bırakmak amacıyla Muradiye ilçesindeki Bendimahi Çayı’na doğru göç etmeye başladı. Bu süreçte, balıklar suyun akıntısına karşı büyük bir mücadele veriyor ve zıplayarak ilerliyor. Bu göç, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Gerçekten de bu muhteşem doğa olayını izlemek için birçok kişi Bendimahi Çayı bölgesine akın etti.

İnci kefali balıkları, Van Gölü'nün sodalı sularında üreme döneminde, akıntının tersine doğru yüzerek büyük bir çaba harcıyor. Göç esnasında karşılarına çıkan engelleri aşmak için zıplayarak ilerliyorlar. Muradiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, göçü izlemeye gelen vatandaşları bilgilendirirken, yasak döneminde balık avlamamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesinden Muradiye'ye gelen Mehmet Uldestan, Bendimahi Çayı'nda balıklarla oynadıktan sonra, “Ben aslen Muradiyeliyim, ancak 76 depreminde Bursa’ya gittik. Buraya misafir olarak geldim ama burada balıkları görüp fotoğraf çekeceğim. Bu balıkların göçü henüz yeni başladı ve zamanla daha da artacaklar. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor. Yazık bu balıkların neslinin tükenmemesi için yasak döneminde balık tutmamaları mühim” dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin