Van'da Düzenlenen İlk Çok İp Boylu Kaya Tırmanışı Eğitimi Başarıyla Gerçekleşti

Van'da düzenlenen ilk çok ip boylu kaya tırmanışı eğitimi, sporculara temel teknikler ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi verildi. Eğitim, Rota Doğa Spor Kulübü tarafından gerçekleştirildi ve 12 sporcu katıldı. Eğitimin amacı, katılımcıları daha bilinçli ve donanımlı hale getirmek.

Van'da Düzenlenen İlk Çok İp Boylu Kaya Tırmanışı Eğitimi Başarıyla Gerçekleşti

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) bünyesinde, Van'da ilk kez çok ip boylu kaya tırmanışı eğitimi gerçekleştirildi. Rota Doğa Spor Kulübü tarafından organize edilen bu etkinlik, Üçüncü Kademe Antrenör Nejdet Bozkurt ve Birinci Kademe Antrenör Sedat Karacan'ın rehberliğinde yapıldı. Eğitime katılan 12 sporcu, kaya tırmanışının temel teknikleri, güvenlik ekipmanlarının kullanımı, emniyet alma yöntemleri ve lider tırmanış pratiği gibi konularda uygulamalı bilgi edindi. Ayrıca, ikiz ip ve çift ip teknikleri gibi çok ip boylu tırmanışın önemli unsurları da detaylandırıldı.

Eğitim süresince, dikkat edilmesi gereken kurallar, risk yönetimi, rota planlaması ve saha değerlendirmesi hakkında kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı. Birinci Kademe Antrenör Sedat Karacan, eğitimin amacının sporcuları daha bilinçli ve güvenli hale getirmek olduğunu belirtti. Ayrıca, Rota Doğa Spor Kulübü'nün bölgede dağcılık sporunun gelişimi için önemli adımlar atmaya devam ettiğini vurguladı. Çok ip boylu tırmanış eğitimlerinin, dağcılık alanında uzmanlık gerektiren bir konu olduğuna dikkat çekti.

Rota Doğa Spor Kulübü, eğitimi başarıyla tamamlayan tüm sporcuları tebrik etti ve bölgedeki sporcuların gelişimi için farklı branşlara yönelik yeni eğitim programlarının kısa süre içinde hayata geçirileceğini duyurdu.

Van
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin