Van'da Tedavi Edilen Yırtıcı Kuşlar Doğal Yaşam Alanlarına Salınıyor.

Van'da, son bir ay içinde tedavi edilen yırtıcı kuşlar doğaya geri bırakılıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, baykuş, puhu, kaya kartalı ve kızıl şahin gibi türlerdeki kuşları rehabilite ederek doğal yaşamlarına kazandırıyor. Tedavi süreci devam eden bazı hayvanlar ise uygun zaman bekliyor.

Van'da Tedavi Edilen Yırtıcı Kuşlar Doğal Yaşam Alanlarına Salınıyor.

Van'da yırtıcı kuşların rehabilitasyonu devam ediyor. Edinilen bilgilere göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü aracılığıyla son bir ayda Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illerinden 10'a yakın yırtıcı kuş merkezlerine getirildi. Bu kuşların bir kısmı basit tedavilerle hızlıca doğaya dönebilirken, bazıları ise kanat yaralanmaları nedeniyle uzun süreli bakıma ihtiyaç duymaktadır. Son olarak, 5 kuşun halkalanma işlemleri tamamlanarak Doğa Koruma ekiplerine teslim edilmiştir. Üç kuş doğaya salınırken, ikisinin salım tarihi için uygun şartların oluşması beklenmektedir. Ayrıca, tedavi süreci süren bir kaya kartalının da en kısa zamanda doğaya bırakılması planlanmaktadır. Böylece son bir ay içinde doğadan kopmuş toplamda yedi hayvanın doğal yaşamlarına kazandırılması hedeflenmektedir.

Yırtıcı kuşların yanı sıra, merkezde memeliler ve diğer yaban hayvanlarının da tedavi süreçleri yürütülmektedir. Hayvanların sağlıklı bir şekilde doğal yaşam alanlarına dönmelerini sağlamak amacıyla rehabilitasyon çalışmaları titizlikle gerçekleştirilmektedir. Doğaya dönemeyecek durumdaki hayvanlar ise güvenli alanlarda misafir edilmekte ve refahları için gerekli tüm önlemler alınmaktadır.

Van
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin