Vefa Sosyal Destek Gruplarımız Görev Başında

Dünya genelinde tehdit oluşturan, Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi (salgın) olarak nitelendirilen Koronavirüs (Covid-19)’e karşı Cumhurbaşkanlığımız ve Bakanlıklarımızın karar ve genelgeleri doğrultusunda alınan tüm tedbirler ilimizde de kararlılıkla uygulanmaya devam ediyor.

27 Mart 2020 Cuma, 23:58
Vefa Sosyal Destek Gruplarımız Görev Başında
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İçişleri Bakanlığımızın 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanların ikametleri dışına çıkmalarını sınırlandıran genelgesi doğrultusunda Valilik ve Kaymakamlıklarımızda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları Mersin’de vatandaşlarımıza hizmet etmek üzere çalışmalarına 7/24 devam ediyor.
İlimizde Valiliğimiz koordinasyonunda Kaymakamlıklar tarafından yürütülen çalışmalardan yararlanmak isteyen yalnız yaşayan ya da yanında bir yakını olmayan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız, taleplerini iletmeye devam ediyor. Bu talepler valiliğimiz koordinasyonunda kaymakamlıklarda oluşturulan vefa iletişim merkezleri tarafından takip ediliyor ve yerine getiriliyor.
Vali Su; “7/24 Vatandaşımızın Hizmetindeyiz”
Vali Ali İhsan Su yaptığı açıklamada,  ilimiz genelinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gruplarının sahada çalışmalarını sürdürmeye devam ettiğini belirtti. Sokağa çıkması sınırlandırılan vatandaşlarımızın 112, 155 veya 156 numaralarını araması halinde yetkilendirilen kamu görevlilerinin ilgili adreslere yönlendirildiğini kaydeden Vali Su,  gıda, temizlik ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarının yanı sıra maaşlarını isteyen bu vatandaşlarımızın maaşlarının da ikametlerinde tesliminin yapıldığını ve bu hizmetlerin 7/24 karşılanmaya devam edileceğini söyledi.
Ayrıca ilimizde ikamet ederek, yalnız yaşadığı tespit edilen ve kronik rahatsızlığı olanlarla 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımız tarafından aranarak ihtiyaçlarının sorulup yerine getirildiğini de ifade eden Vali Su, Valiliğimiz ve ilgili kurumların destekleriyle sistemi en iyi şekilde yürütmeye çalıştıklarını, her vatandaşımızın hayatının aynı derecede değerli olduğunu, bu çerçevede vatandaşlarımızın evde kalmasının son derece önemli olduğunu ifade etti.
Bu süreçte sosyal medyada asılsız, provokatif, gerçek dışı paylaşımlara da itibar edilmemesini ve resmi açıklamaların takip edilmesi gerektiğini ifade eden Vali Su, asılsız paylaşımlarda bulunanlar hakkında yasal işlemler yapıldığını sözlerine ekledi.
Tüm Mersinlilere göstermiş oldukları destek ve anlayıştan dolayı teşekkür eden Vali Ali İhsan Su, ‘Evinde Kal Mersin’ – ‘Evde Hayat Var’ sözleri ile konuşmasını noktaladı.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı