Washington'da düzenlenen törenle, ABD Merkez Bankası'nın (FED) yeni Başkanı Kevin Warsh, resmi olarak göreve başladı. Yemin törenine katılan ABD Başkanı Donald Trump, burada yaptığı konuşmada İran ile müzakerelere ve Tahran yönetimine yönelik eleştirilerine devam etti. Trump, İran'ın nükleer silah sahibi olmasının önlenmesi gerektiğini vurguladı.
Trump, "Venezuela'da yaptıklarımızı düşünün. İran'a yaptıklarımızı görüyorsunuz. İran, anlaşma yapmak için can atıyor. Bakalım ne olacak. Ama onları sert vurduk. Başka seçeneğimiz yoktu çünkü İran, nükleer silaha sahip olamaz. Bana sahip olamazlar" şeklinde konuştu.
Başkan Trump, ayrıca geçtiğimiz hafta yaptığı Çin ziyareti sırasında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile gerçekleştirdiği görüşmeye de değindi. Trump, "Xi'ye dünyanın en büyük ordusuna sahibiz dedim. Buna pek itiraz etmedi. Size, çok iyi bir toplantı yaptığımızı söyleyebilirim" dedi.
Trump, ABD’nin askeri gücüne vurgu yaparak, 1,5 trilyon dolarlık bir askeri bütçeden bahsetti. Ayrıca, Kevin Warsh'ın FED Başkanlığı görevine gelmesinin ardından ABD ekonomisinde önemli bir değişim olacağını belirtti.
Warsh, yemin ettikten sonra kısa bir konuşma yaparak, kendisine duyulan güven için teşekkür etti. Törenin ardından Trump, Warsh'ı yeni görevi nedeniyle tebrik etti. Warsh, 1987'den bu yana Beyaz Saray'da yemin eden ilk FED Başkanı olma özelliğini taşıyor.
