Ankara'da 18 Milyon Öğrenci Karnelerini Alarak Yaz Tatiline Girdi

Ankara'da yaklaşık 18 milyon öğrenci, karnelerini alarak yaz tatiline girdi. 2025-2026 eğitim yılı sona ererken, öğrenciler yoğun bir eğitim döneminin ardından dinlenme fırsatı bulacak.

Ankara'da 18 Milyon Öğrenci Karnelerini Alarak Yaz Tatiline Girdi
Ankara'da yaklaşık 18 milyon öğrenci, karnelerini alarak yaz tatiline girdi. 2025-2026 eğitim yılı sona ererken, öğrenciler yoğun bir eğitim döneminin ardından dinlenme fırsatı bulacak.

2025-2026 eğitim öğretim yılı, 8 Eylül 2025 tarihinde başlamıştı ve bugün itibarıyla sona erdi. İlkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki öğrenciler, karnelerini alarak yaz tatiline geçiş yaptı. Bu süreç, öğrencilerin yoğun ve tempolu bir eğitim yılının ardından dinlenmelerine ve gezme fırsatı bulmalarına olanak tanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği takvim doğrultusunda, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 1 Eylül 2026'da başlayacak. Ayrıca, 2026-2027 eğitim öğretim yılına yönelik okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerine yönelik uyum eğitimleri 7-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İlk ders zili ise 14 Eylül'de çalacak.

Öğretmenler, yaz tatilinde öğrencilerinden dinlenmelerini, fakat kitap okumayı ve ders çalışmayı da ihmal etmemelerini tavsiye etti. Ankara'da yer alan Canan Özbağı Hürriyet İlkokulu’ndaki öğrenciler, karnelerini ve hediyelerini alarak yaz tatiline girmenin mutluluğunu yaşadı.

LGS ve YKS Sınav Sonuçları Açıklanacak

Öte yandan, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçları 10 Temmuz’da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları ise 22 Temmuz’da açıklanacak. Karnesini alarak yaz tatiline giren 1-D sınıfı öğrencisi Ada Akyol, "Yaz okuluna gideceğim. Didim ve Burdur’a gideceğim. Okumayı, yazmayı, çıkartmayı öğrendim. Arkadaşlarımla çok güzel vakit geçiriyorum. Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Arkadaşlarıyla okulda güzel vakit geçirdiğini belirten İbrahim Mert Aydın, "Öğretmenim bana her şeyi öğretti. Yazın tatilde babamla gezmeye gideceğiz. Denizi olan bir kampa gideceğim. Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum" dedi. Yaz tatilinde yurt dışına gitmeyi planlayan Miray Yüksel ise, "Yaz tatilinde Mısır’a gideceğiz. Mısır’daki müzeleri gezeceğiz. Arkadaşlarımla oyun oynadık, resimler çizdik, hayat bilgisi ve matematik çalıştık. Büyüyünce çocuk doktoru olmak istiyorum" şeklinde ifade etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin