Yasin Hayal, Hrant Dink Cinayetinde Yeniden Yargılanma Talebinde Bulundu

Yasin Hayal, Hrant Dink'in öldürülmesi davasında yeniden yargılama talebinde bulundu ve İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Yasin Hayal, Hrant Dink Cinayetinde Yeniden Yargılanma Talebinde Bulundu
Yasin Hayal, Hrant Dink'in öldürülmesi davasında yeniden yargılama talebinde bulundu ve İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 2007 yılında öldürülmesine ilişkin davada, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Yasin Hayal, avukatı Fatma Aygören aracılığıyla İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeniden yargılama talebinde bulundu. Dilekçede, Hayal’in Dink'i azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldığı hatırlatıldı. Ayrıca, Yargıtay’ın örgüt suçundan verdiği beraat kararlarını bozmasının ardından yargılamanın yeniden başladığı bilgisi verildi.

Avukat Aygören, Yargıtay’ın bozma ilamında Hayal ve Tuncel’in bir örgüt oluşturduğu yönünde tespitlerin yapıldığını belirtti. Aygören, müvekkilinin siyasi amaçlarla suç işlemek için örgüt kurduğuna dair iddiaların mantık dışı olduğunu ifade etti. Hayal'in sosyo-ekonomik durumu ve eğitim düzeyinin, onu üst düzey kamu görevlileri ile aynı seviyeye getirmeyeceği vurgulandı. Dilekçede, Hayal'in, Erhan Tuncel tarafından kullanıldığını ve bu nedenle suçunun "yardım" kapsamında değerlendirilmesi gerektiği öne sürüldü.

Yeni soruşturmada, Dink cinayetinde birden fazla kamu görevlisinin sorumluluğu olduğu iddialarının gündeme geldiği belirtildi. Hayal'in cinayetle ilgili planlamayı yapmadığı ve yeni delillerin ortaya çıktığı ifade edilerek, mevcut mahkumiyetin iptali ve yeniden yargılama talep edildi. Dilekçede, Hayal'in mahkumiyetine neden olan sürecin eksik soruşturma ve kamuoyu baskısı ile şekillendiği vurgulandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin