Yaylacıların Yol Sorununu Mersin Büyükşehir Çözdü

Göreve geldiği ilk günden bu yana on yıllardır bekleyen altyapı sorunlarını çözüme kavuşturan ve Mersin’in her noktasına eşit hizmet götüren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kamu kaynaklarını en doğru şekilde kullanarak, her kesime hitap etmeye devam ediyor.

02 Eylül 2020 Çarşamba, 13:10
Yaylacıların Yol Sorununu Mersin Büyükşehir Çözdü
-

Özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte yüksek kesimlerdeki yerleşim yerlerinde asfalt atağı başlatan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çamlıyayla ilçesinde de asfaltlama faaliyetlerini sürdürüyor. Ekipler, yaz aylarında yaylacıların akın ettiği Belçınar Mahallesi Ulumeres mevkiinde sathi asfaltlama gerçekleştirdi.

Çamlıyayla’nın birçok noktasında çalışma yürütüldü

Geçtiğimiz kış aylarında oluşan heyelan nedeniyle kapanan Çamlıyayla Ergene yolunda zemin düzenleme çalışmalarını yerine getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu yolda 200 metre sıcak, 300 metre de sathi kaplama yaparak yeniden trafiğe açtı.
Çamlıyayla’da asfaltlama sezonunu en iyi şekilde değerlendirmek için yoğun mesai harcayan Büyükşehir ekipleri, Cumayakası Mahallesi’nin 2 bin metre uzunluğundaki Talıç yolunda, yaylacıları tozdan kurtarmak için serme, sıkıştırma ve ardından çift kat sathi kaplama faaliyeti yürüttü.

Yazın nüfus 10 bine çıkıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü yol yapım ve bakım ekipleri, ilçeye bağlı Belçınar Mahallesi Ulumeres mevkiinde de, yaylacıları ve bölgede yaşayan vatandaşları kışın çamurdan, yazın ise tozdan kurtarmak için sathi asfalt çalışması gerçekleştirdi.
Yaklaşık 2 bin 600 metre uzunluğunda, farklı sokakları kapsayacak şekilde yapılan çalışmalarda Büyükşehir ekipleri günlerce yol ıslah, zemin düzenleme ve ardından çift kat sathi kaplama faaliyetini yerine getirdi.

‘Yıllardır süren toz ve çamur sorunu çözüldü’

Belçınar Mahalle Muhtarı Bayram Ali Taş, mahallelerinin yaz aylarında nüfusunun 20 bine kadar çıktığını ve Ulumeres mevkiinin de ilgi gören bir yerleşim yeri olduğunu kaydederek, “Ulumeres’teki yol sorunu, oluşturduğu çamur veya tozdan dolayı yıllardır kanayan yaramızdı. Bu bölgemizin sorununu ilettiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ve Koordinasyon Sorumlusu sayın Ali Boltaç, yerinde inceleme yaptılar ve bizlere söz verdiler. Ve Ulumeres’te yaşanan yol sorununu çözüme kavuşturdular. Sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

‘Her şey umduğumuzdan daha güzel oluyor’

Ulumeres’in sakinlerinden Kemal Türkmen de, memnuniyetini dile getirerek, “Her şey umduğumuzdan daha güzel oluyor. Senelerdir sorun yaşıyorduk; şimdi bu sorun sona erdi” diye konuştu.
Tozdan ve topraktan kurtulduğumuz için çok memnunuz” diyen yaylacı Serap Kırış ise “Umarım bundan sonra ki süreçte daha güzel hizmetler alırız. Yaz aylarında, çam kokusunu içimize çektiğimiz Çamlıyayla’da daha güzel hizmetler getirileceğine inanıyorum, ben de teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti