Yemen'de Husi Genelkurmay Başkanı El-Gamari Öldürüldü

Yemen'deki İran destekli Husilerin Genelkurmay Başkanı Muhammed Abdülkerim el-Gamari'nin öldüğü duyuruldu. Husi yetkilileri, el-Gamari’nin görev başında yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ölümüne dair detay paylaşılmadı, ancak çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Yemen'de Husi Genelkurmay Başkanı El-Gamari Öldürüldü


İsrail Savunma Bakanı Açıkladı
İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, el-Gamari'nin yaralarından dolayı öldüğünü belirtti. Katz, Husilere karşı kapsamlı önlemler aldıklarını ifade ederek, tehditleri ortadan kaldırmak için her türlü adımı atmaya devam edeceklerini vurguladı.

Hedef Alınmıştı
El-Gamari, daha önce ağustos ayında İsrail ordusu tarafından hedef alınmıştı. O dönemde gerçekleşen hava saldırısında, el-Gamari'nin yanı sıra, Husi savunma bakanı ve diğer üst düzey yetkililer de hedef alınmış, saldırıda Husi yönetimindeki bazı bakanlar da yaşamını yitirmişti. Husi güçleri, Yemen'in başkenti Sana ve çevresindeki bölgelerde hâlâ etkin bir şekilde kontrol sağlıyor.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin