Yenimahalle Belediyesi, Medical Park ve Turgut Özal Üniversitesi’nin katkılarıyla, maddi imkânları kısıtlı ailelerin 3-10 yaş arasındaki çocuklarını ücretsiz sünnet ettirme imkanı sağladı. Etkinlikte, 500 çocuğun sünnet işlemleri hijyenik koşullarda gerçekleştirildi ve uzman doktorlar tarafından yapıldı. Sünnetlerin ilk gününde Belediye Başkanı Fethi Yaşar, çocukları ve ailelerini yalnız bırakmayarak, ilk sünnet çocuğunun kirveliğini üstlendi.
Çocuklar İçin Eğlenceli Bir Atmosfer
Yenimahalle Belediyesi’ne başvuran 500 çocuktan 200’ü Medical Park Hastanesi’nde, 300’ü ise Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi’nde sünnet oldu. Sünnet odaları çocuklar için özel olarak süslendi ve palyaçolar, çocukların korkmamalarına yardımcı olmak için etkinlikte yer aldı. Başkan Yaşar, sünnet olacak çocuklarla birebir ilgilenerek onlara cesaret vermeye çalıştı.
Sosyal Belediyeciliğin Örneği
Sünnet kampanyasının, sosyal belediyeciliğin önemli bir parçası olduğunu belirten Başkan Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak din, dil ve ırk ayrımı gözetmeden herkese hizmet eden bir anlayışla çalışıyoruz. Dar gelirli ailelerimizin çocuklarını sünnet ettirerek onlara destek olmaya gayret ediyoruz. Bu süreçte bize yardımcı olan hastane yönetimlerine ve personeline teşekkür ediyorum” dedi.
Büyük Sünnet Şöleni Müjdesi
Ücretsiz sünnet hizmetinden memnun kalan ailelerle de sohbet eden Yaşar, Temmuz ayı sonunda sünnet çocukları için büyük bir sünnet şöleni düzenleyeceklerini müjdeledi. Bu etkinlik, ailelerin çocuklarına yönelik sevgi ve desteklerini pekiştirmek amacıyla gerçekleştirilecek.
Kaynak: Mersin Haber + IHA