Yenişehir’de Gıda Paketleri Özenle Hazırlanıyor

Yenişehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttığı gıda paketlerini hijyenik koşullarda özenle hazırlıyor. İçerisinde temel gıda malzemelerinin bulunduğu paketler kısa sürede vatandaşlara ulaştırılıyor.

15 Nisan 2020 Çarşamba, 16:23
Yenişehir’de Gıda Paketleri Özenle Hazırlanıyor
-

Gıda malzemelerinin paketlediği alanı ziyaret eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bu zor süreçte hemşehrilerimizin mağdur olmaması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.
Bugünler geçecek ve güzel günlerde tekrar buluşacağız. Bugünleri hep birlikte dayanışmayla geride bırakacağız.” dedi.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgını sonrası Yenişehir Belediyesi ilçe genelinde gerekli önlemleri alınmaya devam ediyor. Korona virüs nedeniyle işten çıkarılan ve zor durumda bulunan ailelere gıda malzemesi desteği sağlanıyor. Yenişehir Belediyesi ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere gıda paketlerini eşit şekilde sıhhi koşullarda hazırlıyor.
Vatandaşlar 444 33 54 telefon numarası ile Yeni Şehir Masasını arayarak gıda yardımına başvuruyor. Gelen başvurular değerlendirildikten sonra engelli, 65 yaş üzeri, kronik rahatsızlığı bulunan ve korona virüs nedeniyle işini kaybeden vatandaşlara öncelik verilerek Yenişehir Belediyesi Sosyal Hizmet Ekibi tarafından gıda paketleri ulaştırılıyor. Vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarını sürdüren Yenişehir Belediyesi gıda paketleri için hayırseverlerden gelen bağışları da kabul ediyor. İlçe genelinde dağıtılan gıda paketlerinde kuru fasulye, un, makarna, kırmızı
mercimek, nohut, bulgur, pirinç, yağ, şeker ve tuz gibi temel gıda malzemeleri bulunuyor.
Başkan Özyiğit “Kahvaltılık paketleri de dağıtılacak”
Vatandaşlardan yoğun bir şekilde gıda talebi geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tüm taleplere cevap vermek için çalıştıklarını söyledi. Temel gıda malzemelerinin yanı sıra önümüzdeki günlerde kahvaltılık paketlerinin de hazırlanıp dağıtılacağını söyleyen Başkan Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak elimizdeki tüm gücü korona virüsü ile mücadeleye ayırmış durumdayız. Tabi diğer rutin işlerimizi de yapıyoruz. Bugünler geçecek ve güzel günlerde tekrar buluşacağız. Tabi bugünlerde işlerini kaybeden ve işyerini kapatan bir sürü insanımız var.
Yerel yönetimler olarak bizler ve tabi ki merkezi hükümet gerekli tedbiri almak zorundayız. Yenişehir Belediyesi olarak temin ettiğimiz ve de vatandaşlarımızdan gelen temel gıda malzemelerini burada topluyoruz. Ardından malzemeleri eşit bir şekilde kolilere yerleştiriyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Şuan burada kuru gıda malzemeleri paketleniyor. Önümüzdeki günlerde kahvaltılık paketleri de hazırlanacak. İçerisinde yumurta, peynir, zeytin ve helva gibi malzemelerin olduğu bir koli çalışmamız da olacak. Yenişehir’de dayanışmanın da en güzel örneklerinden birini sergiliyoruz. Gıda bağışında bulunan tüm hemşehrilerime ve özveri ile çalışan personellerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Başkan Özyiğit’ten Yenişehir Kart müjdesi
Önümüzdeki günlerde 4 bin aileye Yenişehir Kartın dağıtılacağını söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Kartı halkımıza duyurmak istiyorum, Yenişehir Kartı önümüzdeki günlerde vatandaşlarımıza dağıtmaya başlayacağız. Yenişehir Kart sahibi vatandaşlar sadece Yenişehir’deki yerel esnaftan alışverişini yapabilecek. Bu da kentin kendi içerisinde bir dayanışmasını oluşturacak. Seçim öncesinde bunu yapacağımızı söylemiştik. Verdiğimiz sözlerden birini daha yerine getiriyoruz ve Yenişehir Kartı vatandaşımıza sunuyoruz.
Vatandaşlarımız belirlenen yerel esnaftan alışveriş yaparken yüzde 4 indirimden de yararlanacaklar. Yenişehir Karta belediye bütçemizin belirli bir bölümünü nakit olarak yükleyeceğiz. Biliyoruz ki yaşam sadece kuru gıda ve ekmekten ibaret değil, bir sürü ihtiyaç var. Bu ihtiyaçların çözümüne yönelik vatandaşlarımızın Yenişehir Karttan oldukça yararlanacağını düşünüyoruz. 4 bin aileye Yenişehir Kart dağıtacağız” şeklinde konuştu.
Vatandaşlara ‘Evinde kal’ çağrısını yineleyen Başkan Özyiğit, “Yenişehir’e evinde kal diyorum. Bu virüsü taşımamamız ve daha çok insana ulaştırmamamız için kullandığımız maske ve eldivenleri sokak ortasına atmamalıyız. Kullanılan maske ve eldivenlerin atılması için özel çöp kutuları oluşturduk. Vatandaşlarımızdan bu kutuları kullanmalarını özelikle istirham ediyorum. Çünkü bu çöpler tıbbı atık statüsündedir. Sağlıklı ünler diliyorum. Güzel günlerde buluşmak üzere.” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti