Yerin Metrelerce Altında Larva Mücadelesi! ‘yeraltı Kahramanları’ Haşeresiz Bir Yaz İçin Çalışıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, yer üstünde olduğu kadar yerin metrelerce altında da larva mücadelesi yürütüyor.

29 Mayıs 2020 Cuma, 10:34
Yerin Metrelerce Altında Larva Mücadelesi! ‘yeraltı Kahramanları’ Haşeresiz Bir Yaz İçin Çalışıyor
-

Mersin genelinde görevlendirilen 40 ayrı ekibin içinde yer alan ‘Yeraltı Kahramanları’, foseptik içi, rögar, kanalizasyon, menfezler ve su kuyularını ilaçlayarak haşere üremesinin önüne geçiyor. Ekipler, Mersinliler’in rahat bir yaz geçirmesi için her gün yerin altında saatlerce ilaçlama yapıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ilaçlama birimi ekipleri, yer üstünde olduğu kadar yerin metrelerce altında da larva mücadelesi yürütüyor.
Şimdiye kadar yer üstünde görmeye alışık olduğumuz ilaçlama ekibinin bir de yer altında mücadele yürüten ‘Yeraltı Kahramanları’ bulunuyor. Kent genelinde çalışma yürüten 40 ayrı ekibin içinde yer alan bu ekip, vatandaşların göremediği yerlerde mücadele yürütüyor.
Onlar ‘Yeraltı Kahramanları’
Yaklaşan yaz ayları ile birlikte sivrisinek, karasinek ve zararlı haşerelerin larva döneminde aşırı üremelerinin önüne geçmek amacıyla yoğun bir ilaçlama çalışması yürüten ekipler, ikiye ayrılıyor. Parklar, bahçeler, yeşil alanlar, dere yatakları, havuzlar ve apartman bodrum katlarını yerüstü ekipleri, vatandaşların görmediği yer altındaki yerleri ise yer altı ekipleri ilaçlıyor,
“Yeraltı Kahramanları” her gün sıcaklığın zaman zaman 50° dereceyi bulduğu foseptik içi, rögar, kanalizasyon, menfez ve su kuyularına inerek larva ilaçlaması yapıyor, haşeresiz bir Mersin için günün çoğunu karanlık ortamlarda geçiriyor.
Karanlıklar içinde süren bir larva mücadelesi
İlaçlama birim ekipleri, kent zararlıları olarak tanımlanan halk sağlığı ve huzurunu bozan sivrisinek, karasinek, yakarca, fare, pire, kene, hamamböceği gibi vektör (hastalık taşıyıcı) popülasyonların insan sağlığını tehdit etmemesi, bu gibi vektörlerden bulaşabilecek sıtma, tifo, tifüs, kolera, sarıhumma gibi hastalıkların yayılmasının önlenmesi için çalışıyor.
Ekipler, menfezler, rögarlar, fosseptikler, su kuyuları, bataklıklarda larva oluşumunu engellemek için sabahın erken saatlerinde başlayarak gece yarılarına kadar yerin metrelerce altında karanlıkta mücadele veriyor. Biyosidal ürün listesinde yer alan ürünler ile bilinçli ve bilimsel mücadele yöntemleri kullanılarak çevre ve toplum sağlığını için çalışan ekipler bir gün boyunca bazen neredeyse hiç gün ışığı görmeden Mersinliler’in sağlığı için çalışıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Mersinin Yörük ve Yerlisi olan Yörük..
16:00
29 Mayıs 2020 Cuma
Yetti be kardeşim yıllardır kimler geldi kimler geçti şu güzelim Mersinim yıllardır kanayan yarası olan ALTYAPI sorunu bi türlü çözemediniz gitti. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun bir Mersinli olarak kaygımız Mevzu Bahis Mersin ise gerisi Teferruattır.
78.180.0.142
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor