Yerleşim Alanları Ortasında Kalan 51 Bin Metrekarelik Alan Temizlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Akdeniz İçesi Şevket Sümer Mahallesi’ndeki kaçak döküm sonucu ortaya çıkan hafriyat, inşaat ve yıkıntı atıkları dökülen alanı temizledi.

17 Ağustos 2022 Çarşamba, 12:20
Yerleşim Alanları Ortasında Kalan 51 Bin Metrekarelik Alan Temizlendi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Ekipler, kaçak hafriyat sonucu ortaya çıkan yığınları 3 günde temizledi. 51 bin metrekare alanda ilk olarak arazözler ile toz kalkmaması için sulama yapan ekipler, ardından iş makineleri ile hafriyat, inşaat ve yıkıntıları ortadan kaldırdı.

Yerleşim alanlarının ortasında bulunan ve özellikle akşam saatlerinde kaçak yollarla alana hafriyat dökümü yapılan nokta, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 12 kamyon, 1 dozer, 1 yükleyici ve 1 sulama arazözü ile temizlendi.

Bundan sonra da alandaki denetimlerini sürdürmeye devam edecek olan Büyükşehir ekipleri, mahalle halkını da konuya duyarlı olmaları noktasında uyardı. Ekipler vatandaşlardan, herhangi bir kaçak döküm gördüklerinde, Alo 185 Teksin Çağrı Merkezi’ni arayarak bildirmelerini istediler.

“Mahalle halkından bu gibi durumda Alo 185’i aramalarını istiyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Temizlik Şube Müdürlüğü Şefi Danyal Güngör, “Şevket Sümer Mahallesi'ndeki bu alanda bulunan yer, mahalle halkının yoğunlukta olduğu bir yer. Hafriyatları buraya özellikle akşam saatlerinde getirip kaçak yollarla döküyorlardı. Büyükşehir Belediyesi olarak biz denetimlerimizi yapıyoruz, ama mahalle halkından ve esnafımızdan beklentimiz; kendi yaşam alanlarına sahip çıkmaları, buranın gözü, kulağı olmaları. Bu gibi durumlarda Belediyemizin hattı olan Alo 185’i aramalarını istiyoruz” dedi.

“1276 metreküp hafriyat kaldırdık”

Temizlik Şube Müdürlüğü Şefi Güngör, yapılan temizlik çalışması hakkında da detaylı bilgiler paylaşarak, “Büyükşehir Belediyesi olarak biz burada 12 kamyon, 1 dozer, 1 yükleyici ve toz çıkmasın, halkımız mağdur olmasın diye de sulama arazözümüzle, 1276 metreküp hafriyat kaldırdık. Bu çalışmamız 3 gün sürdü. Bundan sonra sürekli olarak Zabıta ekiplerimiz burada denetim yapacaklar. Esnafımız da bize bu konuda yardımcı oluyor. Mümkün olduğunca hem alanımızı koruyup kolluyor sahip çıkmaya çalışıyoruz, hem de arsa sahiplerine ‘gerekli önlemleri alma konusunda’ ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı