Yeşiltepe Salah Gökmen Sosyal Tesis ve Taziye Evi'nin Açılışı Gerçekleşti

Tarsus Belediyesi tarafından uygulanan proje ile Büyükşehir Yasasının ardından Belediye statüsünden mahalleye dönüşen, Yeşiltepe'deki eski Belediye Binası yapılan düzenlemenin ardından, "Sosyal Tesis ve Taziye Evi" olarak hizmete açıldı. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, tesisin hizmete girmesiyle 52. projesini açmış oldu.

14 Aralık 2018 Cuma, 17:10
G: 14.12.2018 - 18:15
Yeşiltepe Salah Gökmen Sosyal Tesis ve Taziye Evi'nin Açılışı Gerçekleşti
-

2009 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden, MHP'li Yeşiltepe Belediye Başkanı Salah Gökmen'in isminin verildiği, Yeşiltepe Mahalle Merkezinde bulunan "Yeşiltepe Salah Gökmen Sosyal Tesisleri ve Taziye Evi"'nin açılışı, aynı zamanda merhum Belediye Başkanı Salah Gökmen'in 9. ölüm yıl dönümü olan 14 Aralık 2018 Cuma günü saat 16.00'da yapılan törenle gerçekleşti.
Belediye Başkan Can'ın 52. açılışına, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus İlçe Kaymakamı Yüksel Ünal, MHP Mersin İl Başkan Yardımcıları, MHP İl Yöneticileri, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, MHP Tarsus İlçe Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Müdür ve Amirleri ile çok sayıda mahalleli vatandaş katıldı.
Açılış programında söz alan Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Selahattin Taş, "Mahallemizin ihtiyaçları doğrultusunda hareket edilerek, eskiden Belediye Hizmet binası iken, Büyükşehir yasası ile atıl halde kalan binamızı, Tarsus Belediyemizce çok amaçlı "Yeşiltepe Salah Gökmen Sosyal Tesisleri ve Taziye Evi" haline getirilmiş olması bizleri çok memnun etti. Bu nedenle "Salah Gökmen" isminin verilmesiyle vefa örneği gösteren başta Belediye Başkanımız Şevket Can olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz. Göreve geldiği ilk günden bu güne kadar kırmadan, dökmeden ayrıştırmadan, birlik ve beraberlik içerisinde eşit hizmet ilkesiyle hareket ederek bizlerin her zaman yanında olan, bizim gerçekten büyük bir aile olduğumuzu gösteren şehrimizin birleştirici gücü Şevket Can Başkanımızdan Allah Razı Olsun! Bizde, Yeşiltepe Mahallesi sakinleri olarak, Başkanımızın her zaman yanında olacağız. Yolu ve Bahtı açık olsun, yapılan Sosyal Tesis ve Taziye Evi mahallemize hayırlı uğrulu olsun." dedi.
Açılış öncesi Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can mahalle mezarlığındaki merhum Belediye Başkanı Salah Gökmen'in kabrini ziyaret ederek dua etti.Salah Gökmen Kabrine Ziyaret
52. açılışlarını yaparken farklı bir gurur hissettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Yeşiltepe beldemizin efsane başkanı rahmetli Salah Gökmen'i adıyla yaşatmak için ismini verdiğimiz Yeşiltepe sosyal tesislerimizi ve taziye evimizi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz’’ şeklinde konuştu.
Başkan Can, “9 yıl önce bugün Yeşiltepe Belde Belediye Başkanlığını yapan Salah ve Hakkın rahmetine kavuşan Salah Gökmen abimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 2014 seçimlerinden sonra Tarsus’umuz büyükşehir yasasıyla yönetilmeye başlandı. 2014 öncesi Tarsus Belediyesi 45 mahalleye hizmet götürüyordu. Yeni yasa ile birlikte köylerimiz Tarsus Belediyesinin birer mahallesi haline dönüştü. Kapanan 5 belde belediyesi mahallemiz haline dönüştü. Gelirimizin yaklaşık %60’ı büyükşehir belediyesine geçti. Sorumluluk alanımız 179 mahalleye çıktı. Buna rağmen göreve geldiğimiz günden bu yana 52 hizmetimizin açılışını yapmanın heyecanını ve mutluluğunu siz değerli hemşerilerimizle birlikte yaşadık. 336 bin insanımıza hizmet ediyoruz. 129 köyümüzün 80’nında parke çalışmasını bitirdik. 110 köyümüzde park çalışmasını bitirdik.  Belde belediyelerimizin eski hizmet binalarını restore etmeye başlamıştık. Geçen hafta Gülek Mahallemizde sosyal tesisimizi açmıştık. Bugünde Yeşiltepe mahallemizde açıyoruz. İnşallah önümüzdeki haftada Bahşiş eski belediye binamızın açılışını aynı şekilde gerçekleştireceğiz”  dedi.
27 ARALIK’TA 15 BİN KİŞİLİK GÖSTERİ MERKEZİNİN AÇILIŞINI YAPACAĞIZ
Başkan Can, “Gösteri Merkezimizin İnşaatının bitmesi yakın. İnşallah Tarsus’umuzun kurtuluşu 27 Aralık’ta 15 bin kişilik gösteri merkezini açılışını gerçekleştireceğiz. Maliyeti 15 milyon. Tarsus Belediyesi üretken belediyecilik anlayışıyla pazaryeri çatılarından Şubat ayından itibaren kendi elektriğini üretmeye başladı.  Bu tesislerin bedeli 20 milyon. Eski belediye binamızı kredi yurtlar kurumuna tahsis ettik. Artık öğrenci yurdu olarak faaliyet gösteriyor. Eski maliye binamızı odalar birliği olarak restore ettik. 2 okul inşaatı örtü bedeli olmadığı için inşaatına başlanamıyordu. Tarsus Belediyesi olarak 500 bin tl ödeneği aktardık ve 2 okulun yapılmasına vesile olduk. 5400 dönümlük arazi Gıda ve İhtisas Sanayi olarak işaretlendi. ÇED raporu için 300 bin TL Ticaret ve Sanayi Odasına ödenek aktardık” şeklinde yaptığı ve yapacağı hizmetlerden bahsetti.
TARSUS BELEDİYESİNİN EN GÜZEL ÖZELLİĞİ AYRIM YAPMAMASIDIR
Başkan Can, “Biz şehrimize yapılacak olan bütün hizmetleri biliyoruz ve ona göre de projeler geliştiriyoruz. Ama Tarsus Belediyesi olarak bizlerin en güzel özelliği ve yanı bizler ayrım yapmadan bütün hemşehrilerimizi eşit görerek hizmet ediyoruz. Hiçbir hemşerimizin birbirinden farkı yoktur. Sadece bizim kırmızı çizgimiz vardır. Vatanımızın bölümezliği, bayrağımız ezanımız. Bizim birinci önceliğimiz şehrimizde kardeşliğimizin ve huzurumuzun bozulmamasıdır, bayrağımızın inmemesidir, ezanlarımızın susmamasıdır. Bu duygu ve düşünceyle çalışıyoruz. 94’ten bu yana her mahallede her sokakta alınterimiz ve imzamız var. Çünkü biz hizmetin adresiyiz, güvenin adresiyiz, kardeşliğin adresiyiz. Belediye başkanlığı kutsal bir görevdir. Vebaldir. Çünkü 336 bin hemşerimizin hakkını temsil ediyoruz. Bu yüzden Tarsus Belediyesi şehirciliği, belediyeciliği bilmeyenlere teslim edilemez. Bizde Allah’ın izniyle teslim etmeyeceğiz” dedi.
Açılışı yapılan tesis için Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür eden Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Rahmetli Salah ağabeyimiz birgün bir sohbetimiz esnasında özellikle Almanyada yaşarken yaşadığı memleket hasretini, vatan sevgisini, bayrak sevgisini ve orada hain PKK’lıların yaptığı eylemler karşısında hissettiklerini bizlerle paylaşmıştı. Buraya ilk belediye başkanı olacağı zaman biz bile zor diye düşünmüştük. Ama sizler hepiniz ona inandınız ve Yeşiltepenin ölümsüz son başkanı Salah Gökmeni seçmiştiniz. Partim adıma, kendi adıma ve Salah Gökmen adına sizlere teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bu açıdan bu tesise Salah Başkanın adının verilmesi çok anlamlıdır. Emeği geçenlere ve değerli başkanımıza teşekkür ediyorum. Yeşiltepemize ve Tarsus’umuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Son olarak söz alan Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, “Devletimizin gücü çok önemli. Allah bu memleketi, vakitsiz, nakitsiz, ve takatsiz bırakmasın diyoruz. Salah Gökmen Sosyal Tesisleri Yeşiltepe’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Tesis yapılan konuşmaların ardından kesilen kurbanlar, dualar ve kurdele kesiminin ardından hizmete açıldı.  Program sonunda Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can mahalledeki çocuklara hediyeler verdi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”