Yeşilyurt, Malatya'da 28 Haziran Pazar günü saat 10.00'da Gedik Oba Çadırı'nda yapılacak olan yarışma, yöresel lezzetlerin yaşatılması ve kültürel mirasın korunması amacıyla düzenleniyor. Yarışmaya katılanlar, Malatya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kiraz yaprağı sarmasını en iyi şekilde hazırlamak için hünerlerini sergileyecek. Bu organizasyon, hem lezzet tutkunlarını hem de yerel kültüre ilgi duyanları bir araya getirecek.
Yarışma Detayları
Yarışmada katılımcılar, kiraz yaprağı sarması hazırlayarak jüriye sunacak. Malatya'nın zengin gastronomi kültürü, bu etkinlikle tekrar gözler önüne serilecek. Yarışma sonunda dereceye girenlere toplamda 32 bin 500 TL ödül dağıtılacak. Birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 5 bin TL verilecek. Ayrıca, Jüri Özel Ödülü'ne layık görülen yarışmacı 2 bin 500 TL ile ödüllendirilecek.
Yarışmaya katılmak isteyenler, 25 Haziran Perşembe günü saat 17.00'ye kadar başvurularını Yeşilyurt Kent Konseyi'ne yapabilir. Yarışma hakkında bilgi almak isteyenler ise 0530 260 56 77 numaralı telefondan ulaşabilirler.
Başkan Geçit'in Açıklamaları
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, yarışmaya tüm lezzet ustalarını davet ederek, coğrafi işaret tescilli ürünlerin tanıtımının önemine vurgu yaptı. Malatya'nın gastronomik değerlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına bu tür organizasyonların sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. Geçit, 28 Haziran'da düzenlenecek 28. Yeşilyurt Kültür, Sanat ve Spor Festivali kapsamında önemli bir yarışmanın gerçekleştirileceğini belirtti.
Başkan Geçit, tüm vatandaşları bu özel lezzet şölenine katılmaya davet ederek, kiraz yaprağı sarmasının tanıtımının önemine dikkat çekti. "Bu eşsiz lezzetin en güzel örneklerinin sergileneceği organizasyonda kültürel mirasımıza sahip çıkacağız. Lezzetine ve maharetine güvenen tüm vatandaşlarımızı yarışmamıza katılmaya, hemşehrilerimizi ise bu heyecana ortak olmaya bekliyoruz." şeklinde konuştu.