Yılın Her Döneminde Sıcacık Bir Tatil İmkanı: Mersin Otelleri

Türkiye'nin güney kıyısında konumlanan Mersin; eşsiz doğası, tarihi mirası ve kültürel zenginlikleri sayesinde özellikle farklı bir tatil yeri arayan ziyaretçileri kendisine çeker.

21 Haziran 2022 Salı, 23:35
Yılın Her Döneminde Sıcacık Bir Tatil İmkanı: Mersin Otelleri
-

Akdeniz ikliminin hakim olduğu şehir, yılın neredeyse tamamında keyifli bir dinlenceye imkan tanır. Özellikle kentin farklı noktalarında ve yakın beldelerinde konumlandırılmış olan her şey dahil Mersin otelleri, seyahatiniz boyunca tüm beklentilerinizi karşılayacak konforlu olanaklarla donatılmış durumdadır.

Aile ziyareti ya da iş gibi farklı amaçlarla burada bulunduğunuzda Mersin merkez otelleri konaklama için doğru seçimdir. Uzun bir senenin yorgunluğunu atmak istediğinizde ise huzur dolu Anamur otelleri sizi kucaklar. Bozyazı, Erdemli, Mezitli, Mut, Silifke, Tarsus ve Yenişehir ise bölgede kendi başınıza, ailenizle ya da sevdiklerinizle unutulmaz bir tatil geçirebileceğiniz diğer adreslerin arasında yer alır.

Mersin Otellerine Gittiğinizde Mutlaka Yapmanız Gereken Tatil Aktiviteleri

Pırıl pırıl Akdeniz güneşinin altında, Toros Dağları’nın eteklerinde bulunan Mersin; özellikle gezip görülebilecek yerleri ile öne çıkar. Anadolu’nun köklü tarihini yansıtan kentteki Mersin otellerinde konaklarken tatilinize sayısız uygarlığın izlerini taşıyan antik kalıntıları ve eserleri ziyaret ederek başlayabilirsiniz. Bölgede mutlaka uğramanız gereken bazı cazibe merkezleri şöyledir:

Kız Kalesi: Şehrin simgelerinden biri olan Kız Kalesi, kıyıdan 500 m açıkta bir ada üzerinde kurulu olması sebebiyle oldukça ilgi çekicidir. Ünlü tarihçi Heredot’un Kıbrıslı bir prens tarafından kurulduğunu naklettiği yapıya kısa ama eğlenceli bir tekne gezisiyle ulaşabilirsiniz.
Yedi Uyurlar Mağarası: Tarsus’un kuzeybatısında bulunan ve hikayesi dilden dile anlatılan Yedi Uyurlar Mağarası hem Müslümanlar hem de Hristiyanlar tarafından kutsal bir ziyaret yeri olarak kabul edilir. Mağaranın üzerinde 1873 yılında Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan cami de görülebilir.
Cennet ve Cehennem Obrukları: 450 basamakla inilen Cennet ve Cehennem Mağaraları da Mersin’de mutlaka gitmeniz gereken yerlerin arasındadır. Kalkerli arazinin çökmesiyle oluşan bu doğa harikası, içerisinde Meryem Ana Kilisesi gibi önemli bir yapıyı da barındırır.

Yaz tatillerinin bu vazgeçilmez kentinde, masmavi Akdeniz’in tadını çıkarabileceğiniz pek çok plaj ve koy da mevcuttur. Tatilinizi denize sıfır Anamur otellerinde geçirerek yaşayacağınız benzersiz deneyime huzur verici gün batımlarını da ekleyebilirsiniz.

Mersin Otellerini Tercih Etmek İçin 5 Sebep

Kişilerin Doğu Akdeniz’in büyülü coğrafyasında tarih, kültür ve doğayı harmanlayan bir tatil için Mersin otellerini tercih etmesinin 5 önemli nedeni vardır. Öncelikle bu şehirde her bütçeye ve beklentiye hitap edebilecek onlarca tesis bulunabilir. Köklü bir turizm geleneğine sahip olan Anamur otelleri, huzuru ve eğlenceyi ekonomik şekilde deneyimlemeniz için idealdir. Yüzme havuzlu Mersin otelleri de özellikle çocuklu ailelerin rahat bir tatil geçirmesine olanak tanır. Yeme içme keyfinizden ödün vermeden alternatif bir konaklama seçeneği arıyorsanız alkolsüz Mersin otellerini de tercih edebilirsiniz.


Hatay ve Adana gibi mutfağıyla öne çıkan illere komşu olan Mersin, zengin gastronomi geleneğiyle de ziyaretçilerini memnun eder. Tantuni kebabı, kerebiç tatlısı ve cezerye adları bu şehirle özdeşleşmiş lezzetlerin arasında öne çıkar. Bir kültür mozaiği sunan Mersin’in bu yönünü, ören yerleri ve müze gezilerinin yanı sıra festival zamanlarında da tecrübe edebilirsiniz. 2002 yılından beri düzenlenen ve dünyanın her yerinden sanatçıların katıldığı Mersin Uluslararası Müzik Festivali bunun en güzel örneklerinden biridir.

Yöresel çeşitlilik, bu kenti alışveriş tutkunları için de cazip bir konuma getirir. Elde dokunmuş kilimler ile Mezitli bezi ya da muz lifinden yapılmış eşyalar hem hediyelik hem de hatıra objesi olarak değerlendirilebilir. Tarsus’ta bulunan 500 yıllık Kırkkaşık Bedesteni’nde de ahşap, seramik ve gümüş el sanatlarının örneklerini inceleyebilirsiniz. Mersin renkli ve canlı bir gece yaşantısına da ev sahipliği yapar. Sahil şeridi boyunca sıralanan barlarda, diskolarda, meyhanelerde, restoranlarda ve gece kulüplerinde farklı eğlence konseptlerini deneyimleyebilirsiniz.
 

Mersin Otel Rezervasyonlarında Setur’un Sizlere Özel Olarak Sunduğu Ayrıcalıkları Kaçırmayın!

Tatilin anlamı huzur ve eğlenceyse Setur sizleri Mersin otellerinde unutulmaz bir deneyime davet eder. Tatilinizi Setur ayrıcalıklarıyla planlarken %50’ye varan erken rezervasyon indirimlerinden ve taksitli ödeme imkanından da yaralanabilirsiniz. Sunulan ayrıcalıklı hizmetlerin arasında 72 saat öncesine kadar iptal ve iade hakkı da bulunur. Tatilinizi özgürce planlamanızı sağlayan Setur, her adımda yanınızdadır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”