Yılmaz Ailesi’nin İmdadına Büyükşehir Koştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 1,5 yıl felçli kalarak, beyninde oluşan hasar nedeniyle çalışamayan Nevzat Yılmaz, eşi ve çocuklarına yardım eli uzattı.

17 Aralık 2019 Salı, 09:29
Yılmaz Ailesi’nin İmdadına Büyükşehir Koştu
-

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde yaşayan Yılmaz Ailesi, içerisine düştüğü zor durumdan çıkabilmek için çalınmadık kapı bırakmadı.

3 çocuklu Yılmaz Ailesi, başvurduğu her yerden ümidini kesmek üzereyken, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yardım eli, yokluk içinde var olma mücadelesi veren aileye Hızır gibi yetişti.

Umutlar tükenirken…

Tarsus’ta makine operatörlüğü yaparak ailesinin geçimini sağlayan Nevzat Yılmaz, eşi ve çocukları Van’da iken evde kalp krizi geçirdi. Yalnız olduğu için hastaneye yetiştirilmesinde geç kalınan Nevzat Yılmaz, tam 54 gün yoğun bakımda hayatta kalma mücadelesi verdi. Hayata tutunan Yılmaz, hastaneden çıktıktan sonra 1,5 yıl daha felçli kaldı ve şimdi beyninde oluşan hasar nedeniyle çalışamıyor. Eşinin tedavisi, çocuklarının eğitimi ve evinin geçimi için arabalarını dahi satarak elinde avucunda ne varsa harcamak zorunda kalan Nevzat Yılmaz’ın eşi Hatice Yılmaz da bir iş bulup, ailenin geçimini üstlenmek için çalınmadık kapı bırakmadı.

İş başvurusunda bulunduğu bütün kapılar yüzüne kapanan Hatice Yılmaz, tam ümitlerini yitirmişken Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın kapısını çaldı. Burada içinde bulundukları durumu aktaran Hatice Yılmaz ve ailesine yardım eli uzatılırken, çocukların kıyafet ve kırtasiye malzemeleri, evin mutfak malzemeleri gibi yardımlar gönderilerek, Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirli ailelere her ay düzenli alışveriş yapabilme imkanı sunan Halk Kart verildi.

“Vahap Seçer Başkanımız sesimizi duydu”

Tam umutları tükenmişken kendisine ve ailesine uzanan yardım eli ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini ileten Hatice Yılmaz, şunları söyledi:“2017 yılında şehit haberi aldık ve Van’a gittik. Eşim Mersin’de kalmıştı. Kendisi tek başınayken kalp krizi geçirmiş ve geç müdahale edilmiş. Bu nedenle beyni oksijensiz kalmış. Tam 54 gün yoğun bakımda kaldı. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra da 1,5 yıl da felçli şekilde kaldı. Daha sonrasında ise beyinde oluşan hasar nedeniyle Alzheimer teşhisi konuldu ve unutkanlık yaşamaya başladı. Bu süreç içerisinde elimizde avucumuzda ne varsa satıp, gerek hastane masraflarına, gerek tedavi giderlerine, gerekse de evimizin geçimi için harcadık. 3 çocuğumuz öğrenci. İlk etapta bize 2 yıllığına 700 lira geçici malul emekli aylığı bağlandı ama daha sonra kesildi. Tekrar başvurduk ama yeniden çıkana kadar da yine zora düştük. Gitmediğim yer, çalmadığım kapı kalmadı. Herkesten benim çalışıp evimizin geçimini sağlamam için iş istedim.

Tarsus’tan yanıt bulamayınca Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne gittim. Çocuklarımın kış mevsiminde giyeceği montları, ayakkabıları bile yoktu. Sağ olsunlar hemen çocuklarımın kıyafetlerini verdiler, defter kalem bile alamamıştık, ama Büyükşehir Belediyesi kırtasiye malzemesi de gönderdi. Çocuklarım bugün o verilen defterlerle, malzemelerle okullarına devam edebiliyor. Daha sonra yardım kolisi gönderdiler. Son olarak da Halk Kart başvurumu aldılar. Ben kendim ve eşimden vazgeçtim, sadece çocuklarımın geleceği için uğraşıyorum. İş aradım aylarca ama hiçbir netice alamadım. Allah razı olsun Vahap Seçer Başkanımız sesimizi duydu ve yardıma koştular. Çocuklarım kış soğuğunda verilen malzemeler sayesinde okullarına üşümeden sıcacık gidip geliyor. Sayın Başkanımız’a çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki benim gibi, bizler gibi binlerce garibana da yardım eli uzanacaktır. Bana da bir iş ayarlayabilirlerse minnettar olurum.”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in pozitif ayrımcılık projeleri kapsamına alınan Hatice Yılmaz’ın işe alınması için de gerekli çalışmaların yapıldığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı