Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yılmaz, "Bahçeli sorumluluk almaz. Hükümet olmak ya da hükümetin parçası olmak gibi bir siyasi cesaret yoktur" ifadesini kullandı.
HDP'nin Gücü ve MHP'nin Durumu
Yılmaz, seçim sonuçlarını değerlendirirken Bahçeli’nin sorumluluktan kaçtığını belirtti. "O kaçtıkça HDP büyüyor. HDP büyüdükçe MHP için hükümet olma şansı da ortadan kalkıyor" şeklinde konuştu. Yılmaz, Bahçeli’nin bir an önce hükümet ortaklığına hazır olduğunu açıklaması gerektiğini vurguladı.
Millete Verilecek Cevap
Yılmaz, "Bu millet bir fırsat vermiş. İlk hamleni yap ve 'AKP ile hükümet olmaya hazırız' de. Hükümet dışında kalmak istemek ağır bir bedel ödetir" dedi. Yılmaz, HDP ile hükümet kurmanın kolay olduğunu, ancak sonucunda milletin ödeyeceği bedelin ne olacağını sorgulanabileceğini ifade etti. "Bekleyip milleti AKP ve HDP eline verip bunun üzerinden puan artırma hesabı, milleti cezalandırmak anlamına gelir" diye ekledi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA
