Yörükler İçin 3 Bin 100 Metrede Yol Açıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yol bakım ve onarım çalışmalarına kent merkezlerinde olduğu gibi, ova ve kırsal mahallelerde de aralıksız olarak devam ediyor.

29 Haziran 2020 Pazartesi, 15:34
Yörükler İçin 3 Bin 100 Metrede Yol Açıldı
-

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaz aylarının gelmesiyle birlikte göç mevsiminde olan ve hayvancılıkla uğraşan Yörükler’in meralarına daha güvenli ve kolay ulaşım sağlayabilmeleri için Çamlıyayla’da 3 bin 100 metre rakımda kar temizleme ve yol tesviye çalışması gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, Tarsus’ta sorumluluk alanlarındaki 810 km.’lik yol ağına, Çamlıyayla’da da yaklaşık 55 km.’lik yol ağına hizmet götürdüklerini söyledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, geniş sorumluluk alanında her noktaya hizmet götürmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezlerinin yanı sıra faaliyet alanlarında olan ova ve kırsal mahalle yollarında yol bakım ve tesviye çalışması yürütürken, bir taraftan da sıcak asfaltla yama çalışmalarını yerine getiriyor.

Zirvede Yörükler için yol açıldı

Tarsus kent merkezinde cadde asfaltlama ve kavşak düzenleme çalışmalarını da yerine getiren Büyükşehir Belediyesi yol bakım ve onarım ekipleri, yaz aylarının gelmesiyle birlikte göç mevsiminde olan ve hayvancılıkla uğraşan Yörükler’in meralarına daha güvenli ve kolay ulaşım sağlayabilmeleri için Çamlıyayla’da 3 bin 100 metre rakımda kar temizleme ve yol tesviye çalışması gerçekleştirdi.

Çamlıyayla’nın zirve noktalarında, bir loder ve bir kazıcı-yükleyici olmak üzere iki iş makinasının kullanıldığı ve 2 hafta süren kar temizleme çalışmasında görev alan ekipler zirvede konakladılar. Çamlıyayla Çatak mevkiinden Sayınbaşı bölgesine kadar olan ve Olukkoyanağı’na kadar uzanan bölgede onlarca kilometrelik yol kar’dan temizlenip, tesviye edildi.

Ekiplerin Yenice ve Çamlıyayla mesaileri sürüyor

Büyükşehir ekipleri, sorumluluk bölgeleri içinde yer alan en büyük yerleşim yerleri arasında bulunan Yenice ve Çamlıyayla’da da yol onarım çalışmalarına durmaksızın devam ediyor.
Yenice’nin en işlek noktaları olan Atatürk bulvarı ile Çiçekli caddelerinde sıcak asfaltla yama çalışması yapan Büyükşehir ekipleri, Çamlıyayla’da ise Belçınar ve Korucak mahallelerinin yanı sıra Tarsus’a bağlı Takbaş ve Kuşçular mahallelerinde yol bakım ve tesviye çalışması uyguladılar.

Büyükşehir ekipleri, Ardıçlı, İnköy, Olukkoyağı grup yolunda heyelandan dolayı çökme oluşan bölgelerde de dolgu ve düzeltme faaliyetini yerine getirdi.

Ali Boltaç: “Yüzlerce kilometreden oluşan yol ağına Belediye imkanlarını en iyi şekilde kullanarak hizmet götürüyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, Tarsus’ta sorumluluk alanlarında 492 km’si kırsal, 318 km’si imar olmak üzere toplam 810 km’lik yol ağı olduğunu ifade ederek, “Bunun yanı sıra Çamlıyayla’da da 37 km. kırsal ve yaklaşık 18 km. imar yol ağına bakım yapıyoruz. Kısacası yüzlerce kilometreden oluşan yol ağına Belediye imkanlarını en iyi şekilde kullanarak hizmet götürüyoruz.

Başkanımız sayın Vahap Seçer’in öncülüğünde özellikle bağlı mahallelerimizde yaşanan yol sorunlarının giderilmesi için planlı şekilde çalışma yürütüyoruz. Bu noktada özellikle muhtarlarımızla sürekli olarak istişare halindeyiz” dedi.

Bağlı mahallelerin grup yolları ve kent merkezinde aciliyet gerektiren caddelerin asfaltlanması kapsamında program dahilinde çalışma yaptıklarını kaydeden Ali Boltaç, “Tabi ki aşırı yağışların meydana getirdiği problemlerle de karşılaşılıyor. Özellikle kırsal mahalle yollarımızda toprak kayması, kaya düşmesi gibi doğal olaylar yaşanabiliyor. Bu noktada da ivedilikle planlama yapılarak işmakinaları marifetiyle olaylara müdahale ediliyor” diye konuştu.

Ali Boltaç, göreve geldikleri günden bu yana 336 km’lik yol ağında 12 bin 144 ton sıcak asfaltla yama çalışması, 136 bin 809 ton stabilize malzemeyle nakil çalışmasını yerine getirdiklerini sözlerine ekledi.
Yörükler İçin 3 Bin 100 Metrede Yol Açıldı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti