Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı Bireysel Öğrenme Platformu (MEBİ) ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Materyal (OGM) sistemleri değerlendirildi. Toplantıda, Yozgat Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak’ın sunumu sırasında, öğrencilerin sınavlarda faydalanabileceği dijital ortamlara yönelik bilgiler paylaşıldı. Altınkaynak, LGS, TYT ve AYT gibi kademeler arası geçiş sınavlarında öğrencileri yarış ortamına sürükleyen davranışlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.
Altınkaynak, MEBİ isimli bireysel öğrenme platformunun 80 bin 183 soru içerdiğini, 90’dan fazla deneme imkanı sunduğunu ve 1.584 konu anlatım videosu ile 1.293 adet ders notu bulundurduğunu ifade etti. Ayrıca, OGM Materyal’de 30 binden fazla çözümlü soru ve deneme sınavı bulunduğunu belirten Altınkaynak, üç boyutlu kitapların da mevcut olduğunu açıkladı.
Dijital platformların tanıtımı kapsamında her okuldan bir müdür yardımcısı, bir rehber öğretmen ve bir bilişim teknolojileri öğretmeni ile yapılan deneme sınavlarının sistem üzerinden uygulamalı olarak anlatıldığı aktarıldı. Bu çalışmalar, öğrencilerin sınav dönemlerinde daha donanımlı ve bilgili olmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.
Öğrencilerin elde ettikleri bilgileri beceriye dönüştürebilen bireyler olmalarını hedeflediklerini dile getiren Altınkaynak, "Biz işimizi de seviyoruz, vatanımızı da seviyoruz ve görevimizi en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde çalışıyoruz" sözleriyle eğitimdeki sorumluluklarını vurguladı.