Yozgat Sarıkaya'da Gerçekleşen Duruşmada Aile Adalet Bekliyor

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde geçen yıl yaşanan cinayet olayının duruşmasında, hayatını kaybedenlerin aileleri adalet talep etti. Olayda yaralanan ailenin üyeleri, yaşadıkları acı ve zorlukları dile getirirken, mahkemeden beklentilerini aktardı.

Yozgat Sarıkaya'da Gerçekleşen Duruşmada Aile Adalet Bekliyor
Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde geçen yıl yaşanan cinayet olayının duruşmasında, hayatını kaybedenlerin aileleri adalet talep etti. Olayda yaralanan ailenin üyeleri, yaşadıkları acı ve zorlukları dile getirirken, mahkemeden beklentilerini aktardı.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine bağlı Bağlıca köyünde, geçen yıl meydana gelen ve muhtar Yalçın Akdemir ile oğlu Ahmet Akdemir'in hayatını kaybetmesine neden olan olayın ilk duruşması Boğazlıyan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Akdemir ailesinin yakınları, yaşanan olayın ardından büyük maddi ve manevi zorluklar çektiklerini belirterek adaletin yerini bulmasını istediklerini ifade ettiler.

Olayda yaralanan Kubilay Akdemir, yaşananları anlatarak, "Akşam saatlerinde babamı karşı taraf arayarak köyün çıkışına çağırıyorlar. Araçla yolu kesiyorlar. Önce babama, sonra bana ve ağabeyime ateş ediyorlar. Yasin amcama da ateş ediyorlar, onda silah patlamıyor. Sonrasında ambulans geldi ve beni hastaneye götürdü. 10 buçuk saat ameliyat oldum. Mahkemeden beklentimiz şüphelilerin en ağır şekilde cezalandırılmasıdır" dedi.

Yalçın Akdemir'in kızı Zeynep Akdemir, babasının ve ağabeyinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak, "Geçen yıl 14 Temmuz'da yaşanan olayda büyük acı yaşadık. Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıkların en ağır şekilde cezasını çekmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Avukat Tuğçin Aslantaş, duruşmada sanıkların bazı olayları inkar ettiğini belirterek, "Toplanan deliller ve tanık beyanları, olayın bir tasarlama sonucu gerçekleştiğini gösteriyor. Sanıklar, olayın meydana geldiği köyde bir husumetin olduğunu kendileri de itiraf ediyorlar. Bu durumun 2019'daki yerel seçimlerle alakalı olduğunu ifade ediyorlar" şeklinde konuştu.

Avukat Aslantaş, olay günü yaşananları detaylandırarak, "Müteveffa telaşlı bir şekilde arabaya bindi. Diğer çocuklar da durumun farkında olarak aynı arabada hareket ettiler. Görüşmek amacıyla karşı tarafa gidiyorlar. Yolda ilerlerken sanık, müteveffanın aracının önünü kesiyor ve elinde silahla ona ateş ediyor. Yalçın Akdemir olay yerinde vefat ediyor. Kubilay Akdemir ağır yaralanıyor. Olayda yer alan başka bir kişi olan Yasin Akdemir ise şok geçirerek yere eğilmiş vaziyette bekliyor" dedi.

Duruşmanın sonunda tarafların sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiklerini aktaran Avukat Aslantaş, "Savcının mütalaasında sanıklara daha yüksek cezalar verilmesi gerektiğini düşündüğümüzü belirttik. Olayın tasarlanarak kasten öldürme olduğuna inanıyoruz. Bizim isteğimiz, kamuoyunun da yanlış bilgilendirilmemesi ve adaletin tecelli etmesidir. İnşallah adalet yerini bulacak ve sanıklar en ağır cezayı alacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin