Yozgat Sorgun'da Düzenlenen Judo Alpagu Türkiye Şampiyonasında 250 Sporcu Yarışıyor

Yozgat Sorgun'da gerçekleştirilen Judo Alpagu Türkiye Şampiyonası, 250 sporcunun katılımıyla başladı. Türkiye Alpagu Federasyonu, bu sporu tanıtmayı ve yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Yozgat Sorgun'da Düzenlenen Judo Alpagu Türkiye Şampiyonasında 250 Sporcu Yarışıyor
Yozgat Sorgun'da gerçekleştirilen Judo Alpagu Türkiye Şampiyonası, 250 sporcunun katılımıyla başladı. Türkiye Alpagu Federasyonu, bu sporu tanıtmayı ve yaygınlaştırmayı hedefliyor.
Google News'te Abone Ol

Türkiye Alpagu Federasyonu tarafından organize edilen Judo Alpagu Türkiye Şampiyonası, Yozgat’ın Sorgun ilçesinde başladı. Şampiyonanın açılışında, Alpagu Federasyonu Başkanı Abdullah Canbulat, alpagu sporunun Türklerin köklü geleneklerinden biri olduğunu vurguladı. Canbulat, 2014 yılında federasyonun kuruluşunu tamamladıklarını ve ilk şampiyonayı Bursa'da düzenledikten sonra ikincisini Sorgun’da gerçekleştirdiklerini belirtti. Alpagu’nun, askerlerin dinç ve zeki olmaları için öğretilen bir spor olduğunu ifade eden Canbulat, “Beş bin yıl önce yaygın olan bu sporu yeniden canlandırmak en büyük arzumuzdur.” dedi.

Canbulat, Alpagu'nun Türk sporları arasında özelleşmiş bir yerinin olduğunu ve yıllarca Kore bayrağına selam verdiklerini hatırlatarak, "Alpagu, öz be öz Türk sporudur. Biz de bu sporu yaygınlaştırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu. Şampiyonada 30 hakem, 26 antrenör ve 250’nin üzerinde sporcu mücadele ediyor. İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Levent Tunçer, Sorgun'un bu organizasyona ev sahipliği yapmasından duyduğu heyecanı dile getirerek, 23 ilin katılımıyla bu etkinliğin gerçekleştirildiğini ifade etti. Şampiyonanın açılışında toplu alpagu yemini ile etkinlik başladı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin