Çayıralan ilçesine bağlı Akdağ mevkiinde faaliyet gösteren Aytekin, arılarını yerleşim yerinden 12 kilometre uzaktaki dağlık alanlara götürerek, doğal yöntemlerle bal üretiyor. Bu sayede, doğallığı ile dikkat çeken balı, tüketicilere ulaştırmayı hedefliyor.
Doğal Yöntemlerle Arıcılık
Arıcılık faaliyetleri hakkında bilgi veren Aytekin, "Yozgat Çayıralan ilçesinde arıcılık yapmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince doğal yöntemler kullanarak, katkı maddesi vermeden, arıcılık yapıyoruz. Bu yıl mevsim güzeldi, beklediğimizden yakın bal aldık. Geçen yıl kuraklık nedeniyle verim düşmüştü. Bu yıl arılarımızı insan ayağı değmeyen bölgelere götürdük," ifadelerini kullandı.
Ayrıca, "Balımızı kışlamak için buraya getirdik. Kış beslemesini de tamamladık. Yazın tekrar doğal alanlara giderek bal üretmeye devam edeceğiz," dedi.
Doğrudan Tüketiciye Ulaşıyor
Balını doğrudan tüketicilere ulaştırdığını belirten Aytekin, gelen taleplerin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. "Samsun’da çocuğum var, onun arkadaşlarına gönderiyorum. Ankara’da ve Adıyaman’da müşterilerim var. Yozgat ve Kayseri’ye de gönderiyorum. Yiyenler memnun kalıyor," şeklinde konuştu. Bu yıl 400-450 kilogram bal ürettiğini ve fiyatlarının kilo başına yaklaşık bin lira civarında olduğunu belirtti.
Aytekin, ayrıca doğal balın lezzetinin çocukları bile etkilediğini vurguladı. "Bal yemeyen çocuklar, benim balımı yemeye başladı. Bu durum beni çok mutlu ediyor," ifadelerine yer verdi.
Ali Rafet Aytekin, arılarını kış boyunca ilçe merkezinde tutarak, kışlama sürecini tamamladıklarını ve yazın yeniden doğal alanlarda bal üretmeye devam edeceğini belirtti.