Yüksekova'da Evi Çöken Piruze Bala'ya Devlet Desteği Sağlanacak

Yüksekova'da evi çöken yaşlı kadın Piruze Bala'ya devletin desteğiyle yeni bir konut inşa edilecek. Kaymakam Mustafa Akın, mağduriyetin giderileceğini duyurdu.

Yüksekova'da Evi Çöken Piruze Bala'ya Devlet Desteği Sağlanacak
Yüksekova'da evi çöken yaşlı kadın Piruze Bala'ya devletin desteğiyle yeni bir konut inşa edilecek. Kaymakam Mustafa Akın, mağduriyetin giderileceğini duyurdu.
Google News'te Abone Ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı İpek Mahallesi Sanayi Caddesi'nde, üç gün önce sabah saatlerinde Piruze Bala'nın yaşadığı toprak ev çöktü. Olayın şans eseri yaralısız atlatıldığı belirtildi. Kış aylarında evsiz kalan yaşlı kadının yardımına ise devlet kurumları koştu. Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın, beraberindeki heyetle birlikte olay yerine giderek Bala'ya geçmiş olsun dileklerini iletti. Hakkari Valisi Ali Çelik'in selamlarını ileten Akın, evin durumu hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı.

Kaymakam Akın, devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini vurgulayarak, "Vatandaşımızın mağduriyeti bizim mağduriyetimizdir. Elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Gerekli çalışmaları başlattık, Piruze teyzemizi kışın ortasında yalnız bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Yüksekova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Emir Özdil ve teknik ekipler, mevcut yapının kullanılamaz durumda olduğunu belirledi. Kaymakam Akın, Hakkari Valiliği ile koordineli bir şekilde hareket ettiklerini belirterek, eski yapının yıkılacağını ve yerine Yüksekova'nın iklim koşullarına uygun modern ve güvenli bir evin inşa edileceğini müjdeledi.

Piruze Bala, ziyaret sırasında duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bizi yalnız bırakmadılar. Allah devletimizden razı olsun" dedi. Bala'nın damadı Bapir Bala da, kış şartlarının zorluğuna dikkat çekerek, "Kaymakamımız bizzat gelerek bizleri onurlandırdı. Evin yeniden yapılacağını duymak bizleri çok mutlu etti. Başta Hakkari Valimiz Ali Çelik olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin