Zeytinburnu'ndaki Lüks Sitede Kargo Paketinin Patlaması Sonucu 2 Güvenlik Görevlisi Yaralandı

Zeytinburnu'ndaki bir lüks sitede kargo paketi patladı. Olayda 2 güvenlik görevlisi yaralanırken, patlama anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Zeytinburnu'ndaki Lüks Sitede Kargo Paketinin Patlaması Sonucu 2 Güvenlik Görevlisi Yaralandı
Zeytinburnu'ndaki bir lüks sitede kargo paketi patladı. Olayda 2 güvenlik görevlisi yaralanırken, patlama anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Google News'te Abone Ol

Zeytinburnu'nda bulunan lüks bir sitede, kargo paketinin patlaması sonucu iki güvenlik görevlisi hafif yaralandı. Edinilen bilgilere göre, kargo paketi kurye tarafından siteye getirildikten sonra, paket sahibiyle birlikte güvenlik görevlileri tarafından incelenmeye alındı. Paket incelenirken, bilinmeyen bir nedenle büyük bir gürültüyle patladı. Patlama sesiyle birlikte site sakinleri arasında panik yaşandı ve güvenlik ekipleri hızla olay yerine intikal etti.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı güvenlik görevlilerine ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye kaldırdı. Yaralıların tedavileri tamamlandıktan sonra hastaneden taburcu edildi. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürerken, güvenlik görevlilerinin dikkatli davranması sayesinde daha büyük bir faciadan dönüldüğü ifade edildi.

Patlama Anı Kamerada

Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde paketin patlama anı ve etrafa saçılan kıvılcımlar net bir şekilde görülüyor. Patlamanın meydana geldiği anlarda paketin yakınında bulunan kişilerin büyük bir korkuyla kaçtıkları dikkat çekiyor.

Güvenlik Görevlisinden Açıklama

Olayı anlatan güvenlik görevlisi Harun Arkın, "Kurye geldi, daireyi söyledi. Ancak kutu geldiğinde kuryenin üstünde herhangi bir şirketin arması yoktu ve bu durumdan şüphelenerek kutuyu lobide açmak istedik. Paketin incelenmesi sırasında patlama gerçekleşti. Biraz hafif hasar aldım ama sağlık durumum iyi" dedi.

Diğer bir güvenlik görevlisi Berra Köse de, "Biz paketten şüphelenince kuryeyi lobiye davet ettik. Daire sakini paketi lobide açmaya çalıştı ve olay meydana geldi. Gelen kuryeden şüphelendik" şeklinde konuştu.

Ödüllendirme Süreci

Olayın ardından, paketin şüpheli olduğu değerlendirilerek müdahalede bulunan güvenlik görevlileri, firma tarafından ödüllendirildi. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın, güvenlik eğitimlerinin ve tatbikatların etkinliğine vurgu yaparak, "Daha önce verdiğimiz bomba eğitimleri ve yakın muharebe eğitimleri, bu tür olayları önceden tespit etmemizi sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Aydın, "Olay pazar günü saat 13.30 sıralarında gerçekleşti. Daire sahibi paketi, güvenlik görevlileriyle açarak paketin içinde havai fişek olduğunu gördü ve iki arkadaşımız yaralandı. Olay sonrasında binanın hızlı bir şekilde tahliye edilmesini sağladık." şeklinde konuştu.

Güvenlikte Teknolojik Gelişmeler

Aydın, güvenlik sektörünün teknolojiyle birlikte daha ileri bir seviyeye taşındığını belirtti. "Özel güvenlik sektörü artık sadece olay olduktan sonra müdahale eden bir sektör değil. Teknolojiyle birlikte olaylar olmadan önce tespit yapabiliyoruz." dedi. Ayrıca, güvenlik görevlilerine üstün başarı belgeleri ve maddi destek sağladıklarını ifade etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin