Olay, 5 gün önce Balçova ilçesi Korutürk Mahallesi'nde bulunan bir inşaat alanında saat 17.00 sıralarında gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, inşaatın dış cephesinde boya işi yapıldığı esnada iskele halatının kopması sonucu büyük bir gürültüyle iskele çökmüş durumda. Kazada, kardeş oldukları öğrenilen D.K., V.K. ve İ.K. yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kazanın ardından olay anına ait güvenlik kamerası görüntüleri gün yüzüne çıktı.
İskele Çöktü
Güvenlik kamerası kayıtlarında, inşaat alanının tam altından geçen bir kişinin, üzerinde iki işçinin boya yaptığı iskelenin aniden çöktüğüne tanık olduğu görülüyor. Kopan parçalarla birlikte metrelerce yükseklikten düşen iskele, aşağıda yürüyen işçinin tam üzerine yıkıldı. O korkunç anlara şahit olan çevredeki vatandaşların büyük bir panik içinde olay yerine koşarak enkaz altında kalan işçiyi kurtarmak için seferber olduğu anlar da anbean kameraya yansımış durumda.
Enkaz Altındaki İşçi Ağır Yaralı
İhbar üzerine olay yerine hızla intikal eden 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri, enkaz altından çıkarılan yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirdi. Yaralanan D.K., V.K. ve İ.K. ambulanslarla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneden alınan son bilgilere göre; iskelenin ve düşen parçaların altında kalarak ağır darbeler alan işçinin hayati tehlikesinin sürdüğü, diğer iki işçinin ise sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.
Kazanın Sebebi Araştırılıyor
Öte yandan, itfaiye ekiplerince olay yerinde yapılan ilk değerlendirmelerde, iskelenin bağlı olduğu duvardan kopan parçaların iskelenin üzerine düşmesi sonucu halatların koptuğu ve kazanın bu nedenle meydana gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Olayla ilgili soruşturma sürerken, yetkililer kazanın nedenini netleştirmeye çalışıyor.