Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, kayıp adliye çalışanı için yapılan arama çalışmalarının detaylarını aktardı. Kaymakam Köksal, "Devletin tüm unsurlarıyla sahadayız" diyerek arama faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti. En son 16.00 sularında ailesinin yanından ayrılan Mustafa Uçar’ın, 18.00'de görüldüğü bilgisi verildi. İhbarın alınmasının ardından, Alaplı İtfaiyesi ve diğer gönüllü ekipler, sabaha kadar arama çalışmalarını sürdürdü.
Bugün ise zorlu hava koşullarına rağmen, hem havadan hem karadan, köpeklerle birlikte 10 kilometre çapında bir arama gerçekleştirildiği ifade edildi. Kaymakam Köksal, "İnşallah kardeşimize sağ salim ulaşacağımızı değerlendiriyoruz. Görev alan tüm ekiplere teşekkür ediyoruz" dedi. Arama çalışmalarında jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri ile birlikte 100'den fazla kişinin görev aldığı bilgisi paylaşıldı. Uçar’ın telefonu kapalı ve en son dün öğle saatlerinde sinyal vermişti. Teknik takiplerin yanı sıra, fiziki taramaların da sürdüğü aktarıldı.
Çengelli Köyü Muhtarı Süleyman Özdemir, arama çalışmalarına destek verdiklerini belirterek, "Dün akşam 20.00 sularında ihbar geldi. Jandarma ve AFAD ile birlikte arama çalışmalarını sürdürüyoruz. Gören duyan varsa lütfen ulaşsın" dedi. Muhtar, geceden beri devam eden kar yağışının çalışmaları zorlaştırdığını da sözlerine ekledi. Kar kalınlığının artması, ekiplerin kritik noktalardaki arama faaliyetlerini güçleştiriyor. Ancak, ekiplerin kararlılığı ve azmi devam ediyor.