Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri (BDFAD) Programı, çalışanlarda sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlıklarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu program aracılığıyla sağlıklı, güvenli ve üretken bir iş yeri ortamının yaratılması amaçlanmaktadır. BEUN’un Ereğli, Alaplı, Çaycuma ve Devrek kampüsleri, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu söz konusu unvanı almaya hak kazanmıştır.
Yapılan incelemeler, kampüslerde sağlıklı yaşamı teşvik eden uygulamaların başarıyla hayata geçirildiğini göstermektedir. BEUN’un ilgili kampüslerinin bu unvanı kazanması dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün, programın amacının çalışanların sağlıklı yaşam alışkanlıklarını güçlendirmek ve iş yerlerinde sağlığı teşvik eden uygulamaları yaygınlaştırmak olduğunu belirtti.
Uzm. Dr. Gün, açıklamasında kampüslerde yürütülen çalışmaların titizlikle uygulanmasına destek veren BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer başta olmak üzere tüm yönetici ve personele teşekkür etti. Ayrıca, unvan almaya hak kazanan kampüsleri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
Rektör Özölçer: "Sağlıklı Yaşam Kültürünü Yaygınlaştırıyoruz"
BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversitenin yalnızca akademik başarıya değil, sağlıklı yaşam kültürünü kurumsal bir değer haline getirmeye de büyük önem verdiğini ifade etti. Özölçer, "Üniversiteler yalnızca akademik bilgi sunan kurumlar değildir. Aynı zamanda sağlıklı ve bilinçli yaşam alanları inşa etmekle de sorumludur. Kampüslerimizin ‘Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri’ unvanına layık görülmesi, bu anlayışın önemli bir göstergesidir. Çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin sağlıklarını öncelikli kılan bir yaklaşım benimsiyoruz. Sağlıklı beslenmeyi teşvik eden uygulamalarımız ve fiziksel aktiviteyi destekleyen imkanlarımızla kampüslerimizi daha nitelikli yaşam alanlarına dönüştürmeyi hedefliyoruz. Sağlıklı bireyler, güçlü kurumları ve bu da güçlü bir toplumu inşa eder." dedi.
Özölçer, programa destek veren Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na ve Sağlık Bakanlığı’na teşekkür ederek, sürecin yürütülmesinde önemli katkılar sunan Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün’e de şükranlarını sundu. Ayrıca, kampüslerdeki yöneticilere, akademik ve idari personele, öğrencilere gönülden teşekkür ettiğini belirtti. Sağlıklı kampüs uygulamalarını daha da geliştirerek yaygınlaştırmaya kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.