Zonguldak Ereğli'de Elektrik Sobasından Çıkan Yangında İki Katlı Ev Yandı

Zonguldak Ereğli'de, elektrik sobasından çıkan yangın sonucunda iki katlı ahşap ev tamamen yandı. Yangında ev sahibi son anda kurtulurken, itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı.

Zonguldak Ereğli'de Elektrik Sobasından Çıkan Yangında İki Katlı Ev Yandı
Zonguldak Ereğli'de, elektrik sobasından çıkan yangın sonucunda iki katlı ahşap ev tamamen yandı. Yangında ev sahibi son anda kurtulurken, itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı.
Google News'te Abone Ol

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Murtaza Mahallesi'nde meydana gelen yangın, gece saat 03.45 sıralarında elektrik sobasından çıktı. İddiaya göre, Mehmet Çelik (59), gece topladığı hurdaları evine götürdü ve soba ile ısınmaya çalıştı. Bu esnada, elektrik sobası alev aldı. Çelik, yangını söndürmeye çalışırken sobanın aniden patlamasıyla yangın büyüdü. Yangın sırasında ev sahibi, alevlerden son anda dışarı çıkmayı başardı. Mahalle sakinleri durumu hemen itfaiyeye bildirdi. Kdz. Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlerin sardığı evi yaklaşık yarım saatlik bir çalışma ile söndürdü. İtfaiye ekipleri, yangın esnasında patlayan elektrik kabloları nedeniyle zor anlar yaşadı. Ayrıca, evde bulunan mutfak tüpü patlama riski nedeniyle mahalle sakinleri yangın alanından uzak tutuldu. İtfaiye ekipleri, tüpü dışarı çıkararak potansiyel bir patlamanın önüne geçti. Yangında ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, yangının elektrik sobasından kaynaklandığını ve can kaybı yaşanmadığını belirtti. Ateş, yangının çıkış sebebinin evde yalnız yaşayan kişinin elektrik sobasını açık bırakması ve etraftaki yanıcı maddeler olduğunu ifade etti. Yangın sırasında evde bulunan Mehmet Çelik, evi ardiye olarak kullandığını ve yangını söndürmek için su kullandığını, ama alevlerin hızla yayıldığını söyledi. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin