Çok güzel işler bunlar..

26 Mart 2015 Perşembe 03:11
Eren ÖNAL

Dostluklar ve sevgi, paylaşıldıkça büyür ve güzelleşir..Anlamı da kalıcı olur.
Korkmadan , çekinmeden Mersin için yapılan her güzel işe destek verelim..Bu güzelliği yaratanları da Onore etmekten kaçınmayalım.
Mersin’de Yerel Basın ve Televizyon için önemli katkıları olan 2 kuruluşa, neden başarıları için tebrik desteği verilmediğini merak ediyorum.
Bu satırların yazarı tam 40 yıldır mesleğin içinde..Basın Şeref kartı taşıyan bu satırların yazarı, Tv dışında yazılı basında önemli tecrübelere sahip bir dost olarak meslektaşlarına her zaman destek veriyor.
Ne yazık ki yerel basınımız artık haber peşinde koşan muhabir yetiştiremiyor.
İnternet gazeteciliği yaparak abone oldukları ajansların haberini sayfalarına taşıyarak “Fotokopi” görünümlü gazeteler ortaya çıkıyor.
Herkesin kıskandığı için bir türlü tebrik edemediği, isimlerini vermekten kaçındığı medyada ki 2 önemli olay için bu kuruluşlara teşekkür edilmesi gerektiğine inanıyorum.
Gelelim konumuzun Birinci ayağı olan gazetelerimize..
Mersin Medya Gurup ( MMG ) olarak kentimizde ilk Gurup şirketli sahibi olan Selahaddin Akkuş, haftalık olarak yayına başladığı Mersin Ekonomi ve günlük Mersin gazetesi ile yola çıktı. Koşullar gelişince, günlük Akdeniz Olay Gazetesi ve Aylık Spor dergisi organizasyonu başladı.
Akkuş, Mersin sevdalısı bir gazeteci..Kimse kıskanmasına ama 2 gazetecilik okulu mezunu bir emektar gazeteci..Mersin’den kazandığını yine bu kent için harcama kararı aldığını kısa bir süre önce duyurdu.
Anadolu da özellikle Mersin’de süreli yayın çıkarmak zordur, sıkıntılıdır. Kimseye yaranamazsın, kimsenin de dümen suyuna girmediğin için engellenmek istenirsin.
Şimdi 2. gurup olarak Medyada Nazmi Akdağ’ın ataklarını izleyeceğiz..Bakalım O ne yapacak.Bu arada Mersin sevdalısı Hamit İzol’un bölge gazetesi özlemine de dikkat çekmek istiyorum. Yeni GÜNEY olarak önce Mersin’de günlük olarak yayın hayatına başlayan bu genç gazetemiz, sanırım bir yıl sonra bölgesel atağa geçecek..İşte bunlar çok güzel işler..
Kutlamak istediğim diğer kurum, televizyon dünyasından olacak.
Yazımın başlığını “SUN TV’ yi kutlarız” diye atmıştım.. Daha sonra “Çok güzel işler bunlar” diyerek noktalamak istedim.
Gelelim yazımızın ikinci bölümüne.. Öncelikle Mersin’de bir ilki başaran SUN televizyonu kutlamak isterim.
Zira yıllardan beri seçimler döneminde hatırlanan Mersin’de ki yerel televizyonlar, teknolojiye yatırım yapmazken, Sun Tv bunun tersini yapıp, arayı açmaya başladı.
Sporun dostluk ve barış getirdiğini bildiğimiz için ilk kez Mersin dışından (Kızılcahamam) Ankara’dan Mersin İdman Yurdu - Giresunspor maçını naklen yayınlamaları, Mersin televizyon tarihine bir ilk olarak girdi.
Bu olayı başlatan kadim dostum Sun Tv. Genel Yayın Müdürü Ali Adalığoğlu ‘nu kutlamak isterim. Yayını Mersin’e ulaştıran 2 kameraman ile naklen yayın aracındaki teknik personeli de kutlarım. Maçı anlatan Volkan Toslak kardeşime de başarılar dilerim.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı