Edinilen bilgilere göre, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, durumundan şüphelendikleri 34 NCR 8** plakalı otomobili takibe aldı. Göre beldesi girişinde durdurulan araçta bulunan Fırat S. (27) ve Murat D.’nin üst ve araç aramalarında herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Şahıslar, polise verdikleri ifadede İstanbul’dan Nevşehir’e arkadaşlarını ziyaret etmek amacıyla geldiklerini ifade ettiler.
Olaydan bir gün sonra, Lise Caddesi üzerinde iki grup arasında silahlı kavga çıktığı yönünde bir ihbar alındı. Bu ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler, daha önce takibe alınan 34 NCR 8** plakalı aracın terk edilmiş ve çalışır vaziyette olduğunu tespit etti.
Bölgedeki Metin K. (44) ile yapılan görüşmede, şahsın iki kişinin araçtan inerek kendisine tabancayla ateş ettiğini ve kendisinin de silahla karşılık verdiğini öğrenildi. Bu gelişmelerin ardından, kaçan şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerden İlhan Ç.’nin (23) bir AVM yakınındaki akaryakıt istasyonunda bulunduğunu tespit etti. Polis ekiplerini fark eden şüpheli, koşarak AVM otoparkına kaçtı. Ekipler, otoparkta geniş çaplı bir arama gerçekleştirirken, otoparktan çıkan araçlar da tek tek kontrol edildi. Detaylı arama sonucunda, İlhan Ç. bir aracın altına gizlenmiş halde yakalanarak gözaltına alındı. Olayda kullanılan silahlar da bu çalışmada ele geçirildi.
Polis ekipleri, olayın diğer şüphelisi Fırat S.’nin yolcu otobüsü ile Batman’a gitmek üzere yola çıktığını belirledi. Bunun üzerine Kayseri’de durdurulan otobüste yapılan çalışma sonucu Fırat S. gözaltına alınarak Nevşehir’e getirildi.
Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Metin K., Fırat S. ve İlhan Ç. gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceği öğrenildi.
