DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER

9 Ağustos 2016 Salı 17:57
Yakup BONCUK

DEMOKRASİ VE ŞEHİTLERİ ANMA MİTİNGİ

..

15 Temmuz tarihinde girişilen darbe   kalkışmasının bastırılmasıyla yurt genelinde düzenlenen Demokrasi Nöbetleri 24. Gün ile taçlandırıldı.

Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Tarsus’ta da ilk günden itibaren başlatılan Demokrasi nöbetlerinde partili partisiz binlerce kişi hergün Kaymakamlık binası önünde toplanarak nöbete katıldı.

Tarsus’ta 23. Gün nöbeti Cumartesi günü tutuldu. 24. Gün nöbeti için Tarsuslular Mersin’e giderek, Mersin’de  il genelinde düzenlenen Demokrasi ve şehitler mitingine katıldılar..

Tarsus’ta 23 gün boyunca yapılan Demokrasi nöbetlerinde Ak Parti ilçe başkanı Mehmet Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Nesrin Baş ve Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Yorgun, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, Tarsus ve Adana Caddelerinin birleştiği Kaymakamlık binası önünde toplandı.

23 gün boyunca  Tarsus Eshab-ı Kehf Platformu başkanı ve Anadolu Gençlik Derneği Tarsus temsilcisi Hilmi Tuzcu  organize ve sunum yaparken Demokrasi nöbetleri hergün saygı duruşu ve  İstiklal marşının okunması ile başladı.

Yine hergün değişik camilerden Hocaefendilerin Kur’an tilaveti ile devam eden Demokrasi Nöbetinde, 15 Temmuz tarihindeki darbe kalkışması sırasında hayatlarını kaybeden şehitlerimiz ve yaralı gazilerimiz için dua edildi. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü adına Allah’a niyazda bulunuldu. Demokrasi nöbeti  tutan vatandaşlar, yapılan dualara hep bir ağızdan amin dediler.

Bu Demokrasi nöbetlerinin bir başka güzelliği ise 3 yaşındaki çocuklarında, 10-15, 20 yaşındaki gençlerinde, 50 yaşındaki ev hanımlarının da,  her yaştan emekli, işçi, memur ve patronunda Demokrasi için meydanları doldurmasıydı.

Hatta 70-80 yaşında ak sakallı dedelerin, 90 yaşında türbanlı, gözlüklü Ak ninelerin de gelerek desteklediği bu Demokrasi nöbetleri Türkiye tarihine geçtiği gibi Tarsus’un şanlı tarihinde de  övgüyle bahsedilecek.

İKRAMLAR

Yine bugüne kadar 3 haftadan fazla süren Demokrasi nöbetlerine katılanlara birçok kişi  ve kuruluş hergün değişik ikramlarda bulundular.

Sıcak havalarda insanların serinlemesi için soğuk sudan, gecenin rehavetini alacak sıcacık çaylara, meşrubatlara kadar değişik içecekler ikram edildi.

Yine bazı firmaların çiğköfteden pastaya, çorbadan  dondurmaya kadar  yiyecek ikramları da Demokrasi nöbetlerine katılanlara moral verdi.

Hele Alevi Kültür Derneği Tarsus şubesinin de Demokrasi nöbetlerine katılması ve kazanlarda kaynattıkları sıcak Aşureleri tabaklarla katılımcılara tek tek servis etmeleri alkışa değerdi. Başkan Erdal Turgut ekibinin başında Demokrasi nöbetlerine katılanlara aşure ikram ederken, Okyay Helvanın ağızları  helva ile tatlandırması, dondurma ikramları, baklava ikramları da ağızların tatlanmasını sağladı.

ARBELLA MAKARNA

Yine Demokrasi nöbetlerinin en göze batan firmalarından birisi ise Arbella Makarnaları idi. Organize Sanayi Bölgesinde makarna üretimi yapan bu büyük kuruluş, TV’lere  aktaracağı reklam paraları yerine bizzat 10 gün boyunca halkımıza nefis makarnaları soslayarak ikram etti.

Yazımızda bazı firmaların isimlerini vererek reklam yapmış oluyoruz. Ama bu kişi ve kuruluşlardan bizlerin bir beklentisi olmadan teşekkür etmek ve halkımıza gösterdikleri yararlı hizmetlerden dolayı adlarından bahsettik. Sanırım onlarda bu alkışı haketti.

Xx

Demokrasi nöbetinde  Tarsus’tan binlerce kişi Pazar günü Mersin’e giderek il merkezinde yapılanson gün nöbetine katıldılar. Ak Parti ilçe başkanı Mehmet Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, birçok sivil toplum kuruluşunun başkan ve yöneticileri ile binlerce Tarsus’lu Demokrasi nöbetinin zaferle taçlandırıldığı günü kutlamak adına Mersin’e gidip oradaki halka destek verdiler.

Çok şükür Tarsus ve Mersin’de Demokrasi nöbetleri kazasız ve olaysız bir şekilde  atlatıldı. Nöbetler amacına ulaştı ve halkımızda Demokrasinin yanında olduğunu gösterdiler.

Partili partisiz böylesine  bir birliktelik sağlayan bu Demokrasi Bekçilerini kutluyor, ülkemize, milletimize, bayrağımıza, ezana ve halkın milli iradasine sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum.
Sanırım bizlerin çocuklarına ve torunlarına vereceği en güzel miraslardan biri bu Demokrasi  Zaferi oldu.

Allah bu millete bir daha darbe günlerini göstermesin ve darbe yaşatmasın.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”