HALİL ALP KÜRKLÜ'YÜ ANARKEN

1 Ağustos 2015 Cumartesi 08:43
Yusuf ÖZTAN

Dile kolay..Tam on yıl olmuş..

Bundan on yıl önce genç bir kardeşimizi trafik kazasında kaybetmiştik.

Kendisi tanınmış işadamlarından Kadri Tufan Kürklü’nün sevgili evladı idi..

Bu genç kardeşimizi hayatının baharında daha 14 yaşında iken bir trafik kazası sonucunda kaybetmiş ve Hakk’a uğurlamıştık.

Ne diyelim, bu güzel kardeşimizin kaderi böyleymiş..

Ve onu  Yüce yaradan; ailesinden ve bizlerden daha çok sevmiş ki, onu gencecik yaşında bir melek gibi yanına aldı..

Hatırlıyorum da..

Halil Alp kardeşimiz bundan 10 yıl önce 21 Temmuz 2005 tarihinde hayata gözlerini yummadan önce Temmuz sıcağı olmasına rağmen çok güzel bir girişimde bulunmuştu.

Evleri Ülküköy'de olmasına dağmen hergün oradan bisikletine biniyor. Yaz sıcağının en kavurucu olduğu saatlerde kalkıp Akşemsettin mahallesine geliyor, buradaki hocalardan Kuranı Kerim ve namaz surelerini öğreniyordu.

Çünkü ailesinden aldığı bilgi ve terbiye ile dinini de genç yaşta öğrenmenin gerekliliğine inanıyor, bu nedenle sıcak demeden terleyeceğim diye düşünmeden bisikletine binerek  yarım saat pedal basıp Ülküköy’den Akşemsettin mahallesine geliyor, burada inşaat halindeki camide dinini öğreniyordu.

Ve takvimler 21 Temmuz 2005’i gösterdiğinde Tarsus-Mersin karayolunda geçirdiği trafik kazası sonrasında aramızdan ayrıldı.

Onun vefatı ailesini ve sevenlerini, dolayısıyla bizleri de üzdü.

Çünkü böylesine güzel ve pırıl pırıl bir insanın  hayatının baharında ve çok genç yaşta bu dünyadan uçup gitmesi kolay kabul edilebilir birşey değildi.

Ancak Kürklü ailesi, Allahtan gelenin Allah’a gideceği  evlatlarına rahmet okumaktan başka ellerinden birşey gelmeyeceğini biliyordu. Ama onlar Halil Alp’in arkasından çok güzel şeyler yaptılar. Halil Alp’in hergün  Kur’an-ı Kerim ve namaz surelerini öğrenmeye geldiği Caminin yapımını üstlendiler, minaresini yaptırdılar, çeşmelerini yaptırdılar. İçini dizayn ettirdiler ve Akşemsettin mahallesi Kürklü ailesi ve Halil Alp sayesinde çok güzel ve modern bir camiye kavuştu..

Bugün bu güzel mahallemizde çok güzel bir cami varsa bunda Kürklü ailesinin ve Halil Alp’in büyük katkısı var.

Bunu  zamanın müftülüğü de çok iyi bildiğinden ve takdir etitğinden inşaatı biten camiye HALİL ALP KÜRKLÜ CAMİİ adını vermekte   tereddüt etmediler.Bana göre çok da iyi ettiler. Olması gerekeni yaptılar ve bir alenin evlatlarını bir Camimizin isminde yaşatarak onlara da, din kardeşlerimize de çok güzel bir hediye verdiler.

Geçtiğimiz günlerde idrak ettiğimiz Ramazan ayında da yine Kürklü ailesi bir iftar yemeği vererek Halil Alp’i unutmadılar. Onu ölüm yıldönümünde dualarla rahmetle andılar.

Bizi biz ve bir yapan Ramazan ayı gibi özel ve güzel günlerde kardeşliğimizi daha iyi anlıyoruz. Yardımlaşmanın, dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan iftar yemeklerinde insanlarımıza destek olan hayırseverlerimizin yaptıklarıyla daha mutlu ve huzurlu oluyoruz. Birliğimizi ve beraberliğimizi her zaman sürdürmemize bugünler vesile olurken Kürklü aileside oğullarının hayrına verdikleri Ramazan iftar yemeği ile yine duaları aldılar.

Biz de bu güzel kardeşimizi unutmadık.

Sıcak bir Temmuz ayında kaybettiğimiz kardeşimizi Temmuz ayı biterken unutmadığımızı gösteriyoruz.
Kendisini dualarımızla yadediyoruz.

Ve son söz:

Kürklü ailesi kadirşinaslığını, hayırseverliliğini oğulları adına bir cami yaptırarak gösterirken,  ben bir aileyi üzen bir kazada evlat kaybetmenin acısını yaşayan, ancak bu acıyı Allah’ın kanunu böyleymiş diyerek kabul eyleyen ve evlatlarını bir mabette yaşatan Kürklü ailesine teşekkür ediyorum.

Zaten bu dünyadan kimse mal mülk götüremeyeceğine göre, sizlerde insanların ihtiyacı olan bir okul, bir cami, bir hastane, bir çeşme, bir Kütüphane yaptırarak sevdiklerinizin veya kendinizin adını yaşatabilirsiniz.

 Kendileri bedenen ebediyete gitse de bu dünyada adlarıyla, eserleriyle yaşayanlara ne mutlu..

0533.3248800

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”