Tarsus’ta ki Protesto

11 Mart 2019 Pazartesi 10:10
Yakup BONCUK
Mısır'da uygulanan idamlar tüm dünyada tepki çekmekte..
Mısır’a bir tepki de Tarsus’ta Eshabı Kehf platformu tarafından geldi.
Tarsus’ta Mısır'da idam edilenler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Tarsus’ta Mısır'daki idamlara tepki olarak basın açıklaması yapıldı, gıyabi cenaze namazı kılındı.
Cuma namazının ardından Küçük Minare Cami önünde toplanan Eshab-ı Kehf Platformu üyeleri, ellerindeki pankart ve dövizlerle Mısır'daki idamlara tepki gösterdi. Bizde Tarsus Kazan Ben Kepçe diyerek bu protesto eylemini izledik.
Platfom başkanı Hilmi Tuzcu, ‘’ Eshabı Kehf Platformu üye sivil toplum kuruluşları ve Tarsuslu Müslümanlar olarak Firavunlaşan Sisi cuntasının Mısır’daki idam kararlarını kınıyoruz’’dedi.
Tuzcu, ‘’ Sisi cuntası, arkasına aldığı emperyalist ülkelerin doğrudan, insanlığın sessizliğinin dolaylı desteği ile her gün yeni idamlar gerçekleştiriyor, yeni barbarlıklara imza atıyor. BM’nin idamları durdurma çağrıları boşlukta yankılanıp sönüyor. İdam edilenlerin “ah”ları arş-ı alaya ulaşırken, ailelerinin gözyaşları insanlığımızı boğuyor. Sisi’nin destekçilerinin idamları görmezden gelmek şöyle dursun aksine “terörle mücadele(!)” yalanıyla desteklediği bir vasatı yaşıyoruz. “ dedi.
Sonra sözlerine şöyle devam etti:
“Maide suresinde Allah buyuruyorki : “…Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur….” Maide 32
Mısır’da yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki dünyada saflar nettir. Bir tarafta emperyalizm ve onların işbirlikçi kuklaları; diğer tarafta sömürülen ve ezilen kitlelerle onların sesi olma onurunu canlarıyla ödeyen vicdanlı insanlar. Demokrasi, insan hakları ve özgürlük nutku çekenlerle İslam dünyasını kana bulayanlar aynı safta ve aynı kesimler.
Bugün bütün İslam dünyası benzer bir saldırı altında. Bangladeş hükümeti Müslüman âlimleri ve önderleri idam ediyor; dünya sessiz. Çin’de Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz idam ediliyor, bir milyon Doğu Türkistanlı kamplarda işkence görüyor; dünya sessiz. Filistin’de her gün siviller, masumlar katlediliyor; dünya sessiz. Arakan’da idamlar, katliamlar, sürgünlerle soykırım uygulanıyor; dünya sessiz. Yemen’de masumlar katledilip, halk açlığın soğuk ellerine terk ediliyor; dünya sessiz. Suriye’de her gün varil bombaları, kimyasallar, işkence ve tecavüzlerle insanlık yok ediliyor; dünya sessiz. İslam dünyasının neresine bakarsanız kan, savaş, katliam, idam…
Eshabı Kehf Platformu olarak, Cunta yönetiminin uyguladığı Mısır’daki idamların durması için bütün onurlu kesimlerin insanlık ortak paydasında, hak ve adaletten yana birleşmeleri ve güçlü bir itirazda bulunmaları çağrısı yapıyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatını ve Uluslar arası toplumlara acil toplanma çağrısı yapıyoruz.
Tarsus’taki Müslümanlar olarak Mısır’daki Müslümanların ve onların meşru liderinin yanındayız. Zalimleri dünyada da ahirette de bekleyen hüsrandır! Zulüm ile âbad olunmaz. Cuntacı Sisi ve destekçilerini kınıyor ve lanetliyoruz. Mısır’da idam edilen gençlerimizin şehadetleri vesilesiyle kendilerine rahmet, ailelerine ve bütün İslam ümmetine başsağlığı diliyor, Mısır zindanlarındaki masum ve mazlum kardeşlerimizle dayanışma irademizi bir kez daha ifade ediyoruz.
Son olarak İbrahim Suresinin 42. Ayetinde ifade buyurulduğu üzere Rabbimizin şu fermanıyla basın açıklamasını bitirmek istiyoruz” Sakın, Allah'ı zâlimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Sadece Allah onları, korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor.’’
Konuşmanın ardından bir süre slogan atan grup, Sisi'nin fotoğrafını yaktı, daha sonra Mısır'da idam edilenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Gerçekten suçsuz müslümanların idam edilmesi üzücü..
Bu vahşet son bulmalı diyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor