Gripin ve Kubat’ın Sahne Aldığı Konserlere Binlerce Mersinli Katıldı

Gripin ve Kubat’ın Sahne Aldığı Konserlere Binlerce Mersinli Katıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı dolayısıyla düzenlenen konserde gençlerle buluştu. Başkan Seçer, “Ülkemizde savaş istemiyoruz, bölgemizde savaş istemiyoruz. Dünyada savaş istemiyoruz Barış istiyoruz, özgürlük istiyoruz, demokrasi istiyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı kutlamaları kapsamında peş peşe 2 konsere imza attı.
CNR EXPO Fuar Merkezi’ndeki etkinlikte önce ünlü pop rock grubu Gripin, ardından da halk müziğinin güçlü sesi Kubat sahne aldı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, her iki konseri de eşi Meral Seçer ve vatandaşlarla birlikte izledi.
Gripin konseri sırasında sahneye gelerek grup üyelerine çiçek veren Başkan Seçer, fuar alanını dolduran gençlere de seslendi.
Başkan Seçer, “Biz savaşa karşıyız değil mi? Barış istiyoruz. Ulu Önder ne demiş; ‘Zorunlu olmadıktan sonra savaş bir cinayettir ama birileri gelir ülkenizi işgal etmek isterse, özgürlüğünüzü elinizden almak isterse, sizi esareti altına almak isterse o zaman onlarla göğüs göğüse çarpışmak zorunlu olur’. Ülkemizde savaş istemiyoruz, bölgemizde savaş istemiyoruz. Dünyada savaş istemiyoruz. Barış istiyoruz, özgürlük istiyoruz, demokrasi istiyoruz. Gençlerimizin eğitim alacağı güzel okullar olsun. Sıcak yuvalar olsun. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Hapishaneler bomboş olsun. Hiç kimse hapishaneye girmesin. Suç olmasın. Yokluk olmasın. Bunları arzu ediyoruz. Ulu Önder’in yolundayız. Çağdaşlığın yolundayız. Bilimin yolundayız, insanlığın yolundayız” dedi.

“Mersin huzurun kenti, kardeşlik kenti”

Başkan Seçer, Kubat’ın konseri sırasında da sahneye çıkarak ünlü sanatçıya çiçek takdim etti. Başkan Seçer, “Mersin huzurun kenti, kardeşlik kenti. Sanatın olduğu yerde kavga olmuyor. Huzur oluyor, barış oluyor. Sanat her kesimden insanı buluşturuyor” diye konuştu.
Ünlü halk müziği sanatçısı Kubat da vatandaşlarla birlikte, herhangi bir protokol uygulamadan konseri izleyen Başkan Seçer’e bu tavrından dolayı teşekkür etti. Kubat, “Bu bir devrim. Genelde protokol koltukları olur. Ama Sayın Başkan ayakta, vatandaşla iç içe. İşte halkın başkanı” ifadelerini kullandı.

Binler şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Konserleri’nde bir araya gelen binlerce vatandaş Gripin ve Kubat’ın seslendirdiği şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Alandaki vatandaşlar Mersin’in Kurtuluş Günü’nde Mersin’deki birliktelik ve beraberlik ruhunun en güzel örneklerinden birini sundu.
Aynı alanda aynı şarkı ve türkülere eşlik eden binlerce vatandaş, bir arada dans ederek karşılıklı oyunlar oynadı. Farklı etnik kökenlere, inançlara ve sosyoekonomik yapılara sahip binlerce vatandaş Mersin’in Kurtuluş Günü’nde aynı paydada buluştu. Sanatın ve özellikle müziğin birleştirici gücü, birbirinden farklı birçok sesten ortaya güçlü bir ses çıkarttı.

Vatandaşlar konser girişinde ilgiyle karşılandı

Alanın girişinde vatandaşları Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sevilen projesi “1 Ekmek 1 Çorba” karşıladı. Kendi imkanlarıyla ve Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı ücretsiz servislerle konsere gelen vatandaşlara soğuk havada sıcacık çorba ikram edildi. Vatandaşlara alanın içerisinde ise Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk bayrakları hediye edildi.

Konserlerde ilk olarak Gripin sahne aldı

Konserlerde ilk olarak sevilen rock grubu Gripin sahne aldı. Gripin ‘Durma Yağmur Durma’, ‘Nasılım Biliyor Musun’ ve ‘Beni Boş Yere Yorma’ gibi sevilen şarkılarını Mersinliler için söyleyerek özellikle gençlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. MFÖ’den ‘Ele Güne Karşı’ şarkısını da yorumlayan Gripin, konserini Müzeyyen Senar’ın ‘Dalgalandım Da Duruldum’ şarkısını kendi tarzlarında yorumlayarak noktaladı.

Kubat söyledi, vatandaşlar bayrakları dalgalandırdı

Ardından sahneye çıkan Kubat ise Türk Halk Müziği’nin sevilen eserlerini seslendirerek vatandaşlara coşku dolu anlar yaşattı. ‘Al Ömrümü’ şarkısıyla konsere başlayan Kubat, ilerleyen saatlerde Neşet Ertaş, Aşık Mahzuni Şerif ve Karacaoğlan gibi halk ozanlarından çeşitli eserler yorumladı. ‘Erik Dalı’, ‘Bahçe Duvarından Aştım’ ve ‘Han Sarhoş Hancı Sarhoş’ gibi sevilen eserleri yorumlayan Kubat, vatandaşların coşkusunu zirveye çıkarttı. ‘İzmir Marşı’yla konserini noktalayan Kubat’a binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırarak eşlik etti.

4176 izlenme 3 Ocak 2020 Cuma 20:47 [ 000452 ]
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”