Mersin'in Mezitli, Yenişehir Merkez İlçeleri İle Erdemli'de Vatandaşlar 9 Şubat 2020 Pazar Gününe Karla Uyandı!

Mersin'in Mezitli, Yenişehir Merkez İlçeleri İle Erdemli'de Vatandaşlar 9 Şubat 2020 Pazar Gününe Karla Uyandı!

Mersin’in Mezitli, Yenişehir Merkez İlçeleri ile Erdemli’nin İlçesinin kıyı kesimlerine 9 Şubat 2020 Pazar günü sabah saat 04.20 sıralarında başlayan ve yer yer öğlen saatlerine kadar süren kar yağışı gerçekleşti.

Geçtiğimiz günlerde, alınan hava tahminlerinde sürpriz diye bahsedilen kar yağışı nihayet gerçekleşmiş oldu. Son birkaç gündür resmi kaynakların da havaların soğuyacağını bildirmesi üzerine özellikle Mersin’in doğu tarafında ki ilçelerdeki sera üreticileri geceleri soba yakarak tedbir almıştı. Bir yanda kar yağışının sevinci bir yanda ise yetişen ürünlerin zarar görmemesi için yoğun çabanın harcandığı Mersin’de, binlerce Mersinli kar yağışının heyecanını yaşadı.
20 DAKİKA YAĞAN YER DE VAR, 1 SAAT YAĞAN YER DE!
Yaklaşık rakımların 5 metre kadar olduğu bazı yerlerde ise denize sıfır noktasına kadar ki bölgelere karın düştüğü Mezitli, Yenişehir ve Erdemli ilçe merkezlerinde sabah 04.25 saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Sosyal Medya üzerinden binlerce paylaşım yapan Mersinliler, karın düşme anını paylaşarak 9 Şubat 2020’i tarihe “Karlı bir sabah” notu ile düştü.
BİR İLÇEDE SICAKLIK SIFIRIN ALTINA DÜŞTÜ!
Kentin doğusunda bulunan Erdemli ilçesinin bir çok kesiminde hava sıcaklığı sabaha karşı sıfır derecenin altına düştü. Yaşanan soğuk hava nedeniyle bir çok bölgede su birikintileri donarken, yer yer çatılarda sarkıtlar oluştu.
@mersinhaber SOSYAL MEDYA HESAPLARINA MESAJ YAĞMURU!
Mersin’in tescilli markası “Mersin Haber”e ait,  @mersinhaber instagram, twitter ve Facebook sosyal medya hesapları, sabahın erken saatlerinden itibaren takipçiler tarafından mesaj yağmuruna tutuldu. Kar heyecanını Mersin Haber ekibi ile paylaşmak isteyen binlerce okur, gelen sayısız mesaja rağmen her birine ayrı ayrı ilgi gösteren @mersinhaber ekibini, gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı tebrik ederek teşekkür ettiler.
Öte yandan, 9 Şubat 2020 Pazar akşam saatleri itibari ile @mersinhaber kullanıcı adı ile her gün, 52 Bin 22 Instagram, 107 Bin 298 Facebook ve 2 Bin 774 Twitter kullanıcısına bölgedeki gündemi aktarırken, hesapların takipçisi sayısı her geçen gün hızla artmaya devam ediyor.

9958 izlenme 9 Şubat 2020 Pazar 21:30 [ 000471 ]
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi