Kongre, 25 Ekim'e kadar Yunus Emre Kültür Merkezi'nde devam edecek ve sektör uzmanları, akademisyenler ile mühendisler iş kazalarını önleme, meslek hastalıkları ve yeni güvenlik teknolojileri gibi konuları tartışacak.
Yerel Destek ve Katkılar
Kongreye katılan Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Karadağ, iş güvenliği konusunda sivil toplum kuruluşlarına destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Karadağ, daha önce Keçiören'de bu tür etkinlikler düzenlenmediğini ifade ederek, ilçenin değerini artırmak adına bu organizasyonları destekleyeceklerini vurguladı.
Farkındalık ve Eğitim Vurgusu
TMMOB Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, iş sağlığı ve güvenliğinin önemini vurguladı. Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap ise meslek hastalıklarının önlenmesi ve sağlık çalışanlarının güvenliğinin artırılması gerektiğini dile getirdi. Protokol konuşmalarının ardından, iş güvenliği alanında en yeni ekipmanlar ve hizmetlerin tanıtıldığı sergi ziyarete açıldı.
Dijital Dönüşüm ve Yeni Yaklaşımlar
Kongrede dijital dönüşüm, yapay zeka ve iş güvenliği konuları ele alındı. İlk oturumda ILO'nun İSG normları, iş güvenliği uzmanlarının sorumlulukları ve asıl işveren-alt işveren ilişkileri tartışıldı. İkinci oturumda dijital teknolojilerin İSİG uygulamalarındaki fırsatları ve zorlukları masaya yatırıldı. Kongre boyunca, esnek çalışma modellerinin İSİG üzerindeki etkileri ve dijitalleşme ile yapay zeka uygulamaları gibi yenilikçi çözümler de gündeme gelecek.
12. İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi Ankara'da Başladı
Ankara'nın Keçiören ilçesinde, iş sağlığı ve güvenliği alanında önemli bir buluşma olan '12. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi ile Sergisi' başladı.