"15 Temmuz Demokrasi Nöbeti" Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun Katılımıyla Gerçekleşti

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programları’ kapsamında ilimizde düzenlenen ‘Demokrasi Nöbeti’ Vali Ali İhsan Su ve Eşi Zeliha Su Hanımefendinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

16 Temmuz 2020 Perşembe, 23:17
"15 Temmuz Demokrasi Nöbeti" Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun Katılımıyla Gerçekleşti
-

Pandemi tedbirleri çerçevesinde 50’şer kişilik gruplar halinde dönüşümlü olarak icra edilen Demokrasi Nöbetine Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, il protokolü üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet Alanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda şehitlerimiz için Kuran- Kerim tilavet edilerek, okunan hatimlerin duası İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi tarafından yapıldı.
Programda konuşan Vali Ali İhsan Su, şanlı tarihimizin destansı zaferlerle dolu olduğunu ifade ederek ecdadımızın birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geçmişte verdiği bu mücadeleyi bugün de aynı ruh ve heyecanla milletçe yaşatmaya devam ettiğimizi kaydetti.
Devletimizin küresel ölçekte güçlenişini hazmedemeyen iç ve dış düşmanların 15 Temmuz’da eşi benzeri olmayan bir ihanete kalkıştığını sözlerine ekleyen Vali Su; “Hain emellerine kahraman ordumuzun içerisine sızdırdıkları kalleş Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarını harekete geçirerek ulaşmaya çalıştılar. Bu kalkışma ile Devletimizin şahlanışını, milletimizin kardeşliğini ve demokrasimizin kurumsallaşmasını engellemeye çalıştılar. Milletimizin kendi silahını, tankını, helikopterini ve uçağını zapt ederek, yine milletimizin üzerine kurşun ve bombalar yağdırdılar. Ancak milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve liderliğiyle gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine hep birlikte ecdadından aldığı güçle, bu hainlerin karşısına dikilmiştir” dedi.
Vali Su, “Milletimiz Tüm Dünyaya Demokrasiye Nasıl Sahip Çıkılacağının Dersini Vermiştir”
Milletimizin üzerine yağdırılan kurşunlara ve bombalara gövdesini siper ederek hainlerin emellerini boşa çıkardığını belirten Vali Ali İhsan Su, “Milletimizin kahraman evlatları, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Emniyet Teşkilatımızın şerefli mensupları ile bütünleşerek büyük bir kahramanlık destanına imza atmıştır. Milletimiz ülkesini canı pahasına korumanın yanında tüm dünyaya demokrasiye nasıl sahip çıkılacağının da dersini vermiştir. Aziz Milletimiz, cennet vatanımız üzerinde yükselen devletimize, her karışında gururla dalgalanan bayrağımıza ve semada yankılanan ezanımıza 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bundan sonra da daima sahip çıkacağını tüm dünyaya göstermiştir.” ifadelerini kullandı.
Vali Su, şehitlik mertebesine erişen aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi ise şükranla andığını ifade ederek sözlerini noktaladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de bir konuşma gerçekleştirdiği anma programında daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı olarak TRT ekranlarından ulusa sesleniş konuşması sinevizyondan izlendi.
Etkinlikler çerçevesinde 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımızın anısını yaşatmak amacıyla 81 ilde aynı anda düzenlenen 4 engelli ve 1 özel sporcu olmak üzere 25 milli sporcu tarafından gerçekleştirilen ‘15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu’ kapsamında özel sporcu Abdullah Ilgaz tarafından Vali Ali İhsan Su’ya Türk Bayrağı takdim edildi.
Daha sonra bando gösterisi, video gösterimleri ve şiir dinletileri ile devam eden programda Vali Ali İhsan Su, Eşi Zeliha Su Hanımefendi ile birlikte alanda bulunan vatandaşları selamladı.
Anma programı, saat 00.13’te Cumhuriyet Meydanı ve il genelinde selaların okunması ile sona erdi.15.07.2020

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı