Seyhan'da Okul Öncesi Güçleniyor

Okul öncesi eğitimin dezavantajlı bölgelerde model oluşturmak suretiyle teşvik edilmesi ve bilinç düzeyinin yükseltilerek okul öncesi eğitime istek uyandırması için Seyhan Belediyesi ve SODES işbirliği ile başlatılan ''Seyhan’da Okul Öncesi Güçleniyor'' projesi kapsamında okullar yenileniyor.

05 Nisan 2015 Pazar, 08:44
Seyhan'da Okul Öncesi Güçleniyor
-

Okul öncesi eğitimin dezavantajlı bölgelerde model oluşturmak suretiyle teşvik edilmesi ve bilinç düzeyinin yükseltilerek okul öncesi eğitime istek uyandırması için Seyhan Belediyesi ve SODES işbirliği ile başlatılan "Seyhan’da Okul Öncesi Güçleniyor" projesi kapsamında okullar yenileniyor.
Açılış törenine katılan Seyhan İlçe Kaymakamı Ahmet Okur, yapılan hizmetten dolayı Seyhan Belediyle Başkanı Zeydan Karalar’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Okur, "Ben başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar güzel bir hizmet yaptılar. Diğer okullarımızda da çalışmalar devam ediyor. Bu hizmetler artarak devam edecek ki bizde, okullarımızı bizden arzu edilen noktalara getireceğiz" ifadelerini kullandı.
KARALAR: "OKULLARA YARDIMCI OLMAK BİR GÖREVDİR"
Okullara yardımcı olmanın bir görev olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise yarının teminatı çocukların ve gençlerin yetişmesinde öğretmenlerin önemli görevler ve sorumlar üstlendiğine vurgu yaptı. Karalar, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, en büyük görevi öğretmenlere vermiştir. Atatürk,’Yarın nesli sizin eseriniz olacak’ diyor. Bu yüzden öğretmenlik çok kutsal ve önemli bir görevdir. Öğretim kurumları çok önemlidir. Yarınları kuracak nesli yetiştiriyorlar. Öğretim kurumlarımızın gençlerimize, çocuklarımıza layık bir yer olması gerekli. Ancak devletimizin imkanları belli, milli eğitimin imkanları belli. Bizde öğrenci iken çok büyük sıkıntılar çektik. Çok ciddi yardım yapılmaz, öğretmen yardım toplayamaz. Fiziki şartlar çok kötüdür. Bu yüzden okullarımıza yardım etmek, el uzatmak bir mecburiyettir, aslında da bir görevdir. Ben belediye başkanı olduktan sonra hiç görülmemiş bir şekilde okullara yardım ettik. Şimdiye kadar 50 okula yardım ettik ve bu yardımlarımızı devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.
Yavuz Selim Ortaokulu Müdürü Ercan Gülkesen’de yapılan hizmetlerle ilgili bilgi verirken başta Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar olmak üzere hizmetin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
PROJE 14 OKULU KAPSIYOR
Konuşmaların ardından Seyhan Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu mini bir gösteri sundu. Proje kapsamında okulların iç ve dış bölümleri okul öncesi eğitim ve öğretime uygun hale getirildikten sonra standartlara uygun iç tefrişatla sınıflar donatılıp ve okul bahçesine anasınıfı öğrencilerine uygun dış mekan oyun parkı yapılıyor. Ayrıca projeye dahil olan 14 okulda, bilgisayar, projeksiyon cihazı, projeksiyon perdesi ve anasınıfı eğitici oyuncakları dağıtımı yapıldı. 8 okulun ise ihtiyacı olan klimalar proje kapsamında temin edilerek okullara teslim edildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı