3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Edremit Çocuk Meclisi, "Küçük Bireyler, Büyük Fikirler" temasıyla bir araya geldi. Toplantıda, Gazi İlkokulu öğrencisi Merve Dönmez, Çocuk Meclisi Başkanı olarak seçildi.
Belediye Başkanı Kamil Saka, meclisi açarak, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Kentimizin çocuklarının daha iyi eğitim alması için elimizden geleni yapıyoruz," dedi. Saka, çocukların oyun alanları ve parkların düzenlenmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Çocuk Meclisi toplantısında, Edremit'teki ilkokul ve ortaokullardan gelen öğrenci temsilcileri, yaşadıkları sorunları ve taleplerini dile getirdiler. Meclis Başkanı Dönmez, gelen talepleri ilgili yerlere ileteceklerini belirtti. Toplantı sonunda palyaço eşliğinde etkinlikler düzenlendi. Belediye Başkanı Saka, çocukların önerilerini değerlendirerek Edremit'i daha güzel bir yer haline getirmek için çalışacaklarını ifade etti.